Categorie: Imobiliare

Ai nevoie de utilaje de constructii pentru o lucrare in regie proprie? Reprezinti o firma de constructii si iti sunt necesare anumite utilaje de constructii pe o perioada determinata, avand mai multe proiecte in desfasurare pentru clienti? In ambele variante, poti sa apelezi la serviciile de inchiriere utilaje constructii oferite de firma Gama Admin Construct din Bucuresti. Se pot inchiria utilaje de constructii pentru lucrari in zona Capitalei, in judetul Ilfov, dar si pentru alte zone din tara.

Se asigura in conditii foarte bune de pret inchirieri buldoexcavatoare, excavatoare, miniexcavatoare, miniincarcatoare, cilindri compactori, placi compactoare, maiuri compactoare, chiar si camioane de transport. Toate aceste utilaje de constructii sunt de ultima generatie, intretinute foarte bine, eficiente in lucrari, simplu de manipulat cu maxima precizie. Inchirierea de utilaje de constructii se poate face cu sau fara combustibil inclus, in functie de oferta aleasa din variantele disponibile.

Pe www.gama-admin.ro se poate consulta oferta concreta de preturi pentru inchiriere utilaje de constructii. Pentru cereri mai complexe, se poate contacta un reprezentant de vanzari al firmei, pentru a se discuta toate detaliile unui contract de colaborare.

Inchirierea de utilaje, echipamente de lucru, camioane si camionete este doar unul dintre segmentele de activitate de baza ale Gama Admin Construct. Firma are o foarte buna reputatie in domeniul constructiilor si amenajarilor de drumuri, retele de canal si gaz si multe altele. Pe timpul iernii, se pot oferi chiar si servicii de deszapezire, tot cu utilaje performante, adaptate cu freze de zapada si alte echipamente specifice.

Asadar, daca ai nevoie de inchiriere excavator sau alt utilaj de constructii, stii unde poti merge la sigur. Cererea fiind mare pentru astfel de utilaje cu un raport foarte bun calitate / pret la inchiriere, este important ca rezervarea sa fie transmisa cat mai din timp, pentru a exista disponibilitate in perioada dorita.

A inchiria utilaje de constructii este extrem de eficient pentru multe firme de constructii, care astfel au costuri foarte predictibile in activitatea lor. Nu mai este cazul sa fie bani blocati cu investitia in asemenea echipamente, eventual costuri cu leasing, dobanzi plus intretinere, service, asigurari etc. In acest fel, se plateste doar pentru perioada in care utilajele de constructii sunt inchiriate si deci folosite efectiv la lucrari pentru clienti. Este o varianta moderna si foarte eficienta pentru multe afaceri care astfel au cash flow suficient pentru a-l orienta spre ceea ce conteaza cu adevarat in business – forta de munca si capacitatea de a gestiona cat mai multe lucrari simultan, cu eficienta maxima.

Read Full Article

Statul la bloc va oboseste si v-ati saturat de agitatia orasului? Achizitionarea unei case sau construirea unei case reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru a scapa din stresul de a sta la apartament, de discutiile fara un numitor comun cu vecinii, dar si de sentimentul de a nu avea libertate totala.

De aceea este important sa aveti o casa doar a dumneavoastra, o casa ce poate fi construita impreuna cu partenerul de viata. O casa, deoarece oricine isi doreste la un moment dat in viata sa aiba propria locuinta, este comoda, ofera intimitatea dorita si confera spatiul propriu, inclusiv prin curte.

Dar inainte de toate, este foarte important sa va ganditi la un proiect casa care sa corespunda prefect nevoilor pe care le aveti dar si spatiului de care aveti nevoie pentru a va desfasura toate activitatile dorite , precum si eventual proiectarea unui spatiu pentru birou, zona de relaxare pentru jocuri, chiar poate biliard de exemplu sau pentru o mini sala de fitness si asa mai departe.

Inainte de a achizitiona o casa gata facuta, cercetati piata pentru proiecte case, deoarece s-ar putea sa aveti surprize extrem de placute.

Construind o casa de la zero folosind un proiect care sa corespunda nevoilor pe care le aveti, va veti putea bucura tot restul vietii de o locuinta calda, primitoare, amenajata exact pe gustul vostru, stilul impreuna cu modelul de casa fiind exact cele visate de dumneavoastra.

Pe site-ul celor de la eproiectedecase.ro, sunt o multime de proiecte gata facute, dar aveti si posibilitatea de a va realiza si un proiect personalizat, si de a va bucura pe deplin de experienta construirii unei noi locuinte, dupa bunul vostru plac.

Aceste modele de case precum sunt cele de pe eproiectedecase.ro va ofera posibilitatea de a putea avea pe viitor exact casa pe care v-ati dorit-o intodeauna. In ceea ce ii priveste pe cei de la eproiectedecase.ro, toate detaliile va sunt puse la dispozitie la numai un click distanta si sunteti invitati sa le accesati pagina web pentru a putea vedea exact despre ce este vorba. Este de mentionat si faptul ca puteti construi impreuna cu echipa eproiectedecase.ro, beneficiind chiar si de reduceri de pana la 50% pentru proiecte.

Read Full Article

Care este primul pas pe care il faci atunci cand cauti o locuinta in Bucuresti? Te uiti, evident, pe anunturi Bucuresti si incepi sa suni pentru a merge la vizionari. Dupa multe cautari esuate insa, te gandesti ca ar fi bine sa lasi un profesionist sa faca treaba asta, asa ca apelezi la un agent imobiliar.

De multe ori, cei care aleg un agent imobiliar, il selecteaza dintre cei pe care i-a intalnit in primele cautari – multe anunturi fiind postate de agentii imobiliare – dar putini se gandesc sa ceara detalii despre acreditarea acestuia. Aceasta ajuta mai ales in cazurile de inselaciune, acreditarea fiind criteriul important atunci cand vrem sa tragem la raspundere un agent imobiliar. Agentul imobiliar, daca este acreditat si bine pregatit, ajuta foarte mult in procesul de achizitie al unui imobil – el este cel care poate spune daca actele sunt in regula, el este cel care trebuie sa se asigure ca imobilul nu este implicat in litigii si, evident, tot el este cel care poate negocia cel mai bun pret. Trebuie sa stiti ca un agent imobiliar acreditat foloseste contracte standardizate ABI (Asociatia Brokerilor Imobiliari), care sunt sigure din punct de vedere legal, adica sunt conforme cu legile din domeniu si nu contin clauze ascunse sau abuzive. In plus, daca un broker este acreditat de Asociatia Brokerilor Imobiliari, atunci clientul nemultumit poate fi sigur ca are un organism caruia i se poate adresa, iar brokerul respectiv poate fi tras la raspundere pentru actiunile sale.

Cele mai frecvente probleme intalnite intr-o astfel de relatie sunt incasarea anticipata a comisionului, dar fara ca aceasta sa fie clar stipulata in contract sau ascunderea informatiilor clare referitoare la costurile suplimentare pe care un cumparator va trebui sa le suporte atunci cand se incheie tranzactia. In plus, clientii trebuie sa fie atenti si daca exista in contract clauze prin care el poate fi protejat, precum conditiile in care contractul poate fi reziliat sau comisioanele ce trebuie sa revina agentiei.

Read Full Article

Neplata ratelor aferente creditelor de nevoi personale poate duce la pierderea locuintei, chiar daca acestea nu au fost garantate cu ipoteca. Daca datoriile sunt reduse, banca va pune poprire pe salariu, insa in cazul in care debitorul nu are venituri si nu exista co-platitori, institutia va trece la executarea silita a bunurilor mobile si imobile. De regula, procedura de executare silita se declanseaza in cazul restantelor mai mari de 90 de zile.

„Instanta investita cu o cerere de incepere a executarii silite verifica indeplinirea conditiilor in legatura cu creanta ce face obiectul contractului de credit (creanta sa fie certa, lichida si exigibila), urmand a dispune investirea cu formula executorie a contractului de credit. Pentru ca un bun sa fie urmarit in procedura executarii silite e necesar ca acesta sa fie in proprietatea debitorului, sa fie in circuitul civil si sa fie susceptibil de urmarire silita, aceasta insemnand ca bunul nu trebuie sa fie exceptat de la urmarirea sa”, a explicat pentru Efin.ro avocatul Alexandru Moise, de la Casa de avocatura Stoica si Asociatii.

Este important de precizat faptul ca unele categorii de venituri pot fi urmarite in parte. Astfel, salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:

a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;

b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Executarea silita se poate realiza in mod direct (in natura, realizandu-se prin predarea bunului) sau indirect (se realizeaza prin valorificarea bunurilor debitorului sau prin poprirea veniturilor pe care acesta le are de primit de la o terta persoana).

Potrivit lui Alexandru Moise, executarea silita mobiliara se realizeaza asupra bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, prin vanzarea silita a acestora (vanzare la licitatie publica, vanzare directa si alte modalitati admise de lege), astfel incat suma de bani realizata sa indestuleze creanta creditorului urmaritor, precum si cheltuielile de executare. Daca debitorul nu plateste suma datorata in termenul indicat in somatie, executorul judecatoresc va sechestra bunurile sale mobile, incheind in acest sens un proces-verbal de sechestru.

Executarea silita asupra bunurilor imobile ale debitorului se realizeaza prin vanzarea silita a acestora, astfel incat suma de bani realizata sa acopere datoriile fata de banca, precum si cheltuielile de executare. Banii care mai raman vor fi acordati debitorului.

In vederea vanzarii imobilului la licitatie, executorul se va deplasa la locul situarii acestuia unde va incheia un proces–verbal de situatie, iar ulterior va notifica debitorul printr-o somatie de plata, punandu-i in vedere acestuia ca in termen de 15 zile de la primirea somatiei sa plateasca creditorului suma datorata in baza titlului executoriu, a adaugat avocatul.

Pretul imobilului va fi stabilit de catre executor, fie direct, fie prin intermediul unui expert. In termen de 5 zile de la stabilirea pretului imobilului, executorul va intocmi si va afisa publicatia de vanzare a acestuia. Vanzarea la licitatie se face in mod public si se va tine separat pentru fiecare imobil sau corp de proprietate. Debitorul este incapabil de a licita personal sau prin persoane interpuse.

De asemenea, sunt supuse executarii silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmaribile datorate debitorului de o a treia persoana sau pe care aceasta i le va datora in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente. Din momentul indisponibilizarii si pana la achitarea integrala a obligatiilor prevazute in titlul executoriu, tertul poprit nu va face nicio alta plata sau alta operatiune care ar putea diminua suma indisponibilizata, a conchis Alexandru Moise.

 

Read Full Article

Ai parcurs jumatate din drum. Ti-ai pregatit locuinta pentru vanzare, iar apoi ai facut publica decizia ta. Pasii urmatori sunt: vizionarea, primirea si selectia ofertelor, negocierea si vanzarea propriu-zisa. Am uitat ceva? Nu, nu am uitat. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi cand vrei sa-ti vinzi locuinta de unu singur. Noi iti recomandam sa apelezi la profesionisti pentru consiliere de specialitate.

Tocmai de aceea am oferit un capitol separat consilierii de specialitate in cadrul manualului nostru, pentru ca este o optiune. Plusam si-ti spunem ca este cea mai buna optiune! Ai remarcat, probabil, ca si in cadrul etapelor anterioare ti-am recomandat sa apelezi la specialisti pentru ca ei stiu ce elemente ar trebui sa scoti in evidenta pentru a castiga batalia cu concurenta, atunci cand iti pregatesti locuinta pentru vanzare(informatiile pe care le detine si experienta unui consilier imobiliar profesionist sunt vitale pentru tine) si tot ei au cele mai bune solutii de promovare pentru ca locuinta ta sa trezeasca interesul clientilor. Vei observa ca iti vom recomanda si in urmatoarele etape, de vizionare, de negociere si de semnarea contractului, sa apelezi la specialistii imobiliari.

De ce consiliere imobiliara si nu vanzare pe cont propriu?

-pentru a avea acces la informatii;
-pentru stabilirea unui pret corect de vanzare a proprietatii tale;
-pentru sfaturi si strategii de vanzare pe intreaga desfasurare a procesului de vanzare;
-pentru promovare personalizata;
-pentru clienti de calitate;
-pentru a castiga timp si bani;
-pentru siguranta tranzactiei imobiliare.

Cum deosebesti un consilier imobiliar profesionist de un neprofesionist?

-un profesionist lucreaza pentru tine, nu pentru comision;
-un profesionist te va sfatui ce este cel mai bine sa faci, nu iti va impune ce trebuie sa faci;
-un profesionist are prestanta si standarde de lucru;
-un profesionist are abilitati de comunicare si stapaneste la perfectie tehnicile de negociere;
-un profesionist iti ofera un pachet complet de servicii.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

Read Full Article

Vanzarea locuintei este cea mai importanta afacere din viata ta. De organizarea procesului de vanzare depinde reusita tranzactiei. Am vazut in etapa anterioara, cum se pregateste o locuinta pentru vanzare, dupa care, in etapa de astazi vei face publica intentia ta de vanzare.

De ce este acest lucru important? Pentru ca altfel nu existi. Piata imobiliara nu contine oferta ta si cumparatorii nu au astfel acces la ea. Practic nici nu te numesti "vanzator", chiar daca intetionezi sa vinzi si iti pregatesti locuinta in acest sens, pana nu faci acest anunt public. Metodele si caile prin care tu iti vei prezenta locuinta sunt nelimitate si iti vom da cateva sfaturi in cele ce urmeaza.

Poate vei intreba, totusi, de ce este importanta aceasta ordine, sa pregatesti mai intai locuinta si apoi sa faci anuntul de vanzare? De ce nu invers, ca poate un cumparator interesat o va cumpara in starea in care este si nu este nevoie de reparatii sau mici imbunatatiri. Pentru ca este important sa vinzi, dar este si mai important la ce pret vinzi! Interesul tau este sa vinzi la un pret bun, care sa-ti permita sa investesti ulterior intr-o locuinta mai mare, sau in afacerea pe care ai pornit-o, sau in educatia copiilor, etc.

Ce variante ai pentru ca oferta ta sa fie cunoscuta publicului?

1. In primul rand iti recomandam sa apelezi la serviciile unei companii imobiliare profesioniste. Oferta ta va fi tratata corespunzator iar prezentarea facuta in mediile in care agentia respectiva se promoveaza, va atinge cele mai inalte standarde. Nu contestam faptul ca poate si tu detii anumite abilitati in acest sens, dar, nu uita: ei sunt profesionisti!

2. Anuntul imobiliar. Indiferent daca anuntul este postat in presa scrisa de specialitate sau pe paginile imobiliare de pe internet, anuntul tau trebuie sa fie simplu, atragator, sa contina cele mai importante elemente care descriu locuinta ta si, cel mai important, sa corespunda realitatii. De asemenea, imaginile cu oferta ta, trebuie sa fie reale, luminoase, placute ochiului, atragatoare, care sa creeze in subconstientul cumparatorului dorinta de a vrea mai mult, dorinta sa vizioneze locuinta ta.

3. Filmul de prezentare. Presupune, fie o pregatire dobandita deja in domeniu, fie costuri suplimentare. Oricum, nu trebuie sa alegi varinta high-class, si un material video scurt, chiar si cu imagini in slide-show, si o melodie de fundal placuta, pot avea un efect multumitor. Atat filmul de prezentare, cat si un set de fotografii si anuntul de vanzare, pot fi publicate fara costuri suplimentare, pe pagina ta de facebook( sau poti crea o pagina special pentru locuinta ta), pe site-ul sau blog-ul tau personal.

4. Poti apela si la rude, prieteni, cunoscuti, vecini, colegi de serviciu sau de facultate. Oricare dintre acestia pot fi interesati de locuinta ta, daca pretul cerut si conditiile oferite sunt corecte.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

Read Full Article

Din momentul in care te-ai hotarat sa vinzi, locuinta ta trebuie sa devina un produs atractiv pentru cumparatori. Nu uita: "ambalajul vinde produsul", dar si "produsul vinde produsul". Locuinta ta, pentru a fi vandabila, trebuie sa indeplineasca ambele variante; trebuie sa fie un produs de calitate, la un pret bun, ambalat intr-o poveste proprie, unica si ispititoare.

Ce trebuie sa faci? In primul rand, trebuie sa constientizezi ca iti vei vinde propria locuinta, impreuna cu toate momentele, bune sau rele, pe care le-ai petrecut aici, stranse intr-un buchet de amintiri care te va insoti in viitoare ta casa. Dupa ce vei depasi aceasta stare, puternic incarcata emotional, trebuie sa devii vanzator. Ce trebuie sa faca un vanzator? Sa vanda!

1. Cunoaste-ti produsul. Locuinta ta va incapea in curand in cele 20 de cuvinte ale unui anunt imobiliar. Trebuie sa folosesti de-acum imagini si cuvinte de specialitate. Locuinta ta are un numar de camere, compartimentari, finisaje, mobilier, etc. Gaseste-i punctele tari si punctele slabe.

2. Investeste si vei fi rasplatit. Indreapta micile erori identificate anterior fara a cheltui foarte multi bani. Acest lucru va oferi locuintei tale o functionalitate perfecta. Cuprindem aici, reparatii ale circuitului electric, ale instalatiei de apa-canalizare, mici defectiuni ale usilor de acces, etc.

3. Locuinta ta are nevoie de curatenie si de aerisire. Ofera-le vizitatorilor sansa de a a-si face planuri inca de la prima intalnire. O locuinta curata si primitoare ii va impresiona.

4. Care este ambalajul produsului tau? O zona buna sau un cartier cautat, pot inveli cu succes un produs mai slab, oferindu-i astfel stralucirea de care are nevoie. Accesul la mijloacele de transport, facilitatile din zona, magazine, scoli, parcuri, terenuri de sport, toate reprezinta plusuri de care trebuie sa profiti.De asemenea, iti recomandam sa gasesti povestea potrivita. Fiecare cartier are povestea sa, iar oamenii, in general, sunt pasionati de astfel de detalii. Vei fi uimit cate persoane vor deveni brusc interesate sa locuiasca in aceeasi zona in care a locuit un mare scriitor, sau un muzician celebru.

5. Fii profesionist. Vanzarea locuintei urmeaza a fi cea mai importanta afacere din viata ta. Pentru a avea succes, trebuie sa fii serios, trebuie sa fii informat si trebuie sa fii pregatit in orice moment sa vinzi.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Read Full Article

1. Creditul BCR Prima Casa – Banca Comerciala Romana
2. Prima Casa – BRD
3. Prima noastra casa – CEC Bank
4. Prima Casa – OTP Bank
5. Creditul Alpha Housing – Prima Casa – Alpha Bank

Preturile apartamentelor si-au continuat trendul descedent si in 2012, ajungand in luna septembrie la nivelul minim al ultimilor patru ani. Programul Prima Casa reprezinta o varianta optima pentru cei care sunt interesati de achizitia unei locuinte si nu dispun de banii necesari. Avansul solicitat de banci este de minimum 5% din pretul de achizitie al imobilului, iar dobanzile aferente acestui tip de imprumut sunt cele mai mici din piata.
Portalul financiar Efin.ro, lider in servicii financiare online, a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite din programul Prima Casa 4.
Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:
1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;

2.Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);

3.Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare prin programul Prima Casa.

Pe primul loc in clasament se situeaza creditul Prima Casa oferit de Banca Comerciala Romana. Acesta are o rata a dobanzii variabila de 4.17%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 3.95%. DAE, pentru un credit de 30.000 euro contractat pe 30 de ani, are o valoare de 4.25%.
Avantaje: Comisionul de analiza a dosarului este 0. Banca accepta o gama larga de venituri si ofera clientilor flexibilitate in ceea ce priveste plata ratelor (fara deplasare la banca, prin serviciul de internet banking).
Dezavantaje: De perioada de gratie de pana la 18 luni pot beneficia doar clientii care contracteaza creditul pentru locuinte viitoare, care urmeaza sa se construiasca in regim individual.
Pe locul 2 se plaseaza creditul Prima Casa de la BRD Groupe Societe Generale.
Rata dobanzii depinde de perioada de creditare, astfel: daca solicitantul contracteaza imprumutul pe o perioada de pana la 20 de ani, dobanda se calculeaza ca EURIBOR la 3 luni + marja de 3.65%; asemanator, daca perioada de creditare este cuprinsa intre 20 si 30 de ani, dobanda este formata din EURIBOR la 3 luni + marja de 3.75%. Pentru o perioada de creditare intre 20 si 30 de ani, rata dobanzii este de 3.957%.
Dobanda anuala efectiva are o valoare de 4.03%, pentru un credit de 30.000 euro contractat pe o perioada de 30 de ani.
Avantaje: Creditul Prima Casa de la BRD prezinta printre cele mai mici costuri dintre bancile participante la programul Prima Casa. Totodata, institutia nu percepe comision de analiza dosar, de acordare si de administrare a creditului.
Dezavantaje: Gama restransa de venituri acceptate (nu se accepta veniturile din chirii).
Locul 3 al topului revine creditului Prima noastra casa (achizitie) de la CEC Bank, prin care clientii beneficiaza de comisioane zero.
Dobanda are o valoare de 4.22%, fiind calculata ca EURIBOR 3M + marja bancii de 4%. Dobanda anuala efectiva, pentru un imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, este de 4.30%.
Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza dosar si de administrare credit si ofera Internet Banking gratuit timp de 3 luni de zile. In functie de perioada pe care se contracteaza creditul (pe termen scurt sau termen lung), clientul beneficiaza de o perioada de gratie de 90, respectiv 180 de zile calendaristice. Totodata, CEC Bank accepta o varsta maxima a solicitantului de 80 de ani pentru acest credit, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare.
Pe locul 4 al topului se regaseste creditul Prima Casa in EUR de la OTP Bank.
Creditul are o rata a dobanzii de 4.35%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 4%. In cazul contractarii unui imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, DAE are o valoare de 4.44%.
Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, de gestionare a imprumutului si de rambursare anticipata. De asemenea, comisioanele de deschidere si administrare a contului curent aferent creditului sunt 0.
Dezavantaje: OTP Bank acorda imprumutul doar pentru achizitia de locuinte, noi sau vechi.
Creditul Alpha Housing – Prima Casa oferit de Alpha Bank se situeaza pe locul 5 in topul celor mai avantajoase imprumuturi privind achizitia unui imobil.
Dobanda este variabila, formata din indicele de referinta EURIBOR la 3 luni la care se adauga marja bancii de 4%, avand o valoare de 4.22%. DAE este de 4.30%, pentru un imprumut in valoare de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani.
Avantaje: Banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si accepta o gama larga de venituri.
 

 

Read Full Article

De-a lungul timpului ti-am oferit o multime de sfaturi, pentru ca vanzarea, acest nou pas pe care-l faci, sa fie pentru tine o experienta cat mai placuta. Ne-am gandit acum sa legam aceste informatii intr-o "culegere de sfaturi", pe care sa le ai la indemana oricand, oriunde.

Azi incepem cu etapele vanzarii unei locuinte. Vanzarea unei locuinte nu este deloc o chestiune usoara, mai ales cand vrei sa se realizeze in conditii de siguranta, in cel mai scurt timp posibil si la un pret pe care-l astepti. Am identificat astfel, cele trei elemente definitorii ale unei vanzari: siguranta, timp si bani. Cine poate sa-ti ofere toate aceste elemente intr-un singur produs? Corect! O agentie imobiliara profesionista, iar noi iti recomandam sa alegi una care sa raspunda cel mai bine cerintelor tale.

De ce este nevoie de un plan pentru o vanzare perfecta?

Pentru ca, astfel, te organizezi mai bine. Pentru ca fiecare etapa este importanta, iar tratarea cu iresponsabilitate a uneia se rasfrange mai apoi asupra urmatoarelor si, deci, asupra rezultatului final. Dar, hai sa vedem care sunt etapele vanzarii si vei intelege mai bine de ce o locuinta "neprimitoare" nu va face o impresie buna si, implicit, nu va scoate mai multi bani din buzunarul cumparatorului.

1. Pregatirea locuintei pentru vanzare. Este etapa in care locuinta ta se transforma intr-un produs. Nu trebuie sa uiti ca ambalajul vinde produsul!

2. Publicitatea. Presa scrisa si on-line abia asteapta anuntul tau. Fa o prezentare atragatoare, dar in acelasi timp corecta, a locuintei tale. Foloseste toate mijloacele: text, fotografie, video.

3. Consiliere de specialitate. Asa cum am spus deja, o agentie imobiliara profesionista lucreaza in locul tau, oferindu-ti in schimbul comisionului timp, bani(pretul dorit) si siguranta.

4. Vizionarea. Este etapa in care marfa ta ajunge pe masa clientilor. Intampina-ti vizitatorii cu caldura, raspunde-le la intrebari si ofera-le tot timpul necesar.

5. Negocierea. Este precedata de faza de ofertare(sau de strangere si analiza a ofertelor) pe care o includem in etapa de negociere. Este cea mai incarcata etapa din punct de vedere emotional. In functie de cele doua parti, putem asista la razboaie crancene sau la tratative pe cale diplomatica. Si intr-un caz, si in celalalt, important e ca la final cele doua parti sa primeasca ce si-au dorit.

6. Semnarea contractului. Finalizarea procesului de vanzare este parafata de semnaturile partilor in fata notarului public. Ca orice moment din viata, certificat de semnarea unui document, si acesta este foarte incarcat emotional, insa emotiile sunt de scurt durata. O explozie de energie pozitiva incheie intregul proces.

Sase etape. Sunt multe, sunt putine? Sunt grele, sunt facile? Noi spunem ca sunt recomandate. Pentru ca experienta vanzarii, cea mai importanta vanzare din viata ta, sa fie incununata de succes.

Va urma!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Read Full Article

 "-Buna ziua. Am sunat pentru anuntul din presa. Mai este valabil?
-Care? Ca avem mai multe…
-Dar sunteti agentie?
-Da, suntem agentie!"

Iata un dialog atat de des intalnit pe piata imobiliara romaneasca, incat replicile sale au fost invatate pe de rost, ca versurile unui hit pe care-l asculti necontenit la radio.
Diferenta intre cele doua este ca hitul, cel putin la inceput, iti place si tie. Drept urmare, dai volumul radioului la maxim si canti odata cu artistul. Azi asa, maine asa, dar la un moment dat te plictisesti. Discutia de mai sus te irita insa de la prima auditie. Trantesti telefonul si, nervos, rupi ziarul in bucati si-l arunci la cosul de gunoi. Iti juri ca nu vei apela niciodata la serviciile unei agentii imobiliare pentru ca toti sunt niste mincinosi si niste infractori.

Si ai partea ta de dreptate. De unde sa cauti raspunsuri daca nu din experientele personale? Insa ai o problema de ordin imobiliar si nimeni nu ti-o poate rezolva in afara specialistilor. Iar specialistii sunt de partea ta, atat in a infrunta problema cu care te confrunti, cat si in lupta cu agentia imobiliara Rechinu’, care te-a dezamagit atat de mult. Daca revenim la discutia de mai sus, nimeni nu-ti va raspunde la intrebarea: "sunteti agentie?", cu: "da, suntem agentia imobiliara Rechinu’ ", pentru ca astfel tu vei sti sa te feresti de rechini deosebindu-i de scafandri, de exemplu. Mai inainte, ti-ai jurat sa nu mai lucrezi niciodata cu o agentie imobiliara, nestiind ca poate pui in acelasi bazin si rechinii si scafandri.

Specialistii imobiliari lucreaza in locul tau, oferindu-ti bani (daca esti vanzator) sau locuinta perfecta (daca esti cumparator sau chirias), oferindu-ti timp (pentru ca acesta se scurteaza considerabil), confort psihic (scutindu-te de nervi si tensiunile negocierilor) si siguranta. Specialistii imobiliari iti ofera cele mai bune solutii in conditii de maxima siguranta. Sunt scafandri care, pe de o parte te feresc de rechinii nesatui, dar te feresc si de alti pradatori feroce. Sunt cei care te invata sa inoti, oferindu-ti sfaturi utile. Sunt cei care iubesc rechinii si celelalte vietati, atata timp cat inteleg sa inoate in marile si oceanele lor, nu la tine in piscina.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Read Full Article