Manualul vanzatorului. Etapa 1: Pregatirea locuintei pentru vanzare

Din momentul in care te-ai hotarat sa vinzi, locuinta ta trebuie sa devina un produs atractiv pentru cumparatori. Nu uita: "ambalajul vinde produsul", dar si "produsul vinde produsul". Locuinta ta, pentru a fi vandabila, trebuie sa indeplineasca ambele variante; trebuie sa fie un produs de calitate, la un pret bun, ambalat intr-o poveste proprie, unica si ispititoare.

Ce trebuie sa faci? In primul rand, trebuie sa constientizezi ca iti vei vinde propria locuinta, impreuna cu toate momentele, bune sau rele, pe care le-ai petrecut aici, stranse intr-un buchet de amintiri care te va insoti in viitoare ta casa. Dupa ce vei depasi aceasta stare, puternic incarcata emotional, trebuie sa devii vanzator. Ce trebuie sa faca un vanzator? Sa vanda!

1. Cunoaste-ti produsul. Locuinta ta va incapea in curand in cele 20 de cuvinte ale unui anunt imobiliar. Trebuie sa folosesti de-acum imagini si cuvinte de specialitate. Locuinta ta are un numar de camere, compartimentari, finisaje, mobilier, etc. Gaseste-i punctele tari si punctele slabe.

2. Investeste si vei fi rasplatit. Indreapta micile erori identificate anterior fara a cheltui foarte multi bani. Acest lucru va oferi locuintei tale o functionalitate perfecta. Cuprindem aici, reparatii ale circuitului electric, ale instalatiei de apa-canalizare, mici defectiuni ale usilor de acces, etc.

3. Locuinta ta are nevoie de curatenie si de aerisire. Ofera-le vizitatorilor sansa de a a-si face planuri inca de la prima intalnire. O locuinta curata si primitoare ii va impresiona.

4. Care este ambalajul produsului tau? O zona buna sau un cartier cautat, pot inveli cu succes un produs mai slab, oferindu-i astfel stralucirea de care are nevoie. Accesul la mijloacele de transport, facilitatile din zona, magazine, scoli, parcuri, terenuri de sport, toate reprezinta plusuri de care trebuie sa profiti.De asemenea, iti recomandam sa gasesti povestea potrivita. Fiecare cartier are povestea sa, iar oamenii, in general, sunt pasionati de astfel de detalii. Vei fi uimit cate persoane vor deveni brusc interesate sa locuiasca in aceeasi zona in care a locuit un mare scriitor, sau un muzician celebru.

5. Fii profesionist. Vanzarea locuintei urmeaza a fi cea mai importanta afacere din viata ta. Pentru a avea succes, trebuie sa fii serios, trebuie sa fii informat si trebuie sa fii pregatit in orice moment sa vinzi.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Alte articole