Prima Casa de la BCR: alternativa la programul Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza o alternativa de finantare la Prima Casa 3 exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoare etapa a Programului guvernamental cunoscuta deja ca “Prima Casa 4”. Lansarea creditului “Prima Casa de la BCR” are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane EUR, a fost epuizat.

 

Stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR, a declarat:
“Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4 datorita faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp. Conditiile sunt extrem de avantajoase, dobanda fiind aceeasi ca la Prima Casa 3”.

Destinatia creditului este achizitia de locuinte finalizate. Avansul este de 15%, iar perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani.

Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casa 3 – clientii cu istoric beneficiaza de o dobanda EURIBOR 3M + 3,75p.p. iar clientii standard EURIBOR 3M + 3,95p.p. – singurul cost suplimentar suportat de client fiind comisionul lunar de administrare in valoare de 7 EUR pentru credite mai mici de 20,000 EUR si 17 EUR pentru credite de cel putin de 20,000 EUR.

 

Valoarea creditului variaza intre 5.000 EUR si 66.500 EUR, in functie de anul constructiei locuintei achizitionate.

“Costurile totale ale Creditului Prima Casa de la BCR sunt similare cu cele ale creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa 3 fara a necesita un efort financiar suplimentar semnificativ din partea clientului”, a precizat Stefan Coroianu.

 

Printre avantajele noului produs se afla eliminarea interdictiei de vanzare a locuintei in primii 5 ani, faptul ca nu trebuie constituit un depozit colateral si nu se plateste un comision anual precum si durata de aprobare redusa a creditului datorita faptului ca analiza noilor solicitari de credit se poate realiza in baza documentatie depuse pentru dosarul Prima Casa 3.
 

Alte articole