Va doriti o locuinta la mansarda? Care sunt argumentele pro si contra unei astfel de achizitii?

In special in perioada de glorie a constructiilor, multe dintre blocurile vechi au mai "crescut" cu un etaj, constructorii fiind foarte interesati de astfel de proiecte, mai ales ca toata lumea a avut de castigat. Astfel, in urma mansardarii, locuitorii au obtinut, pe langa hidroizolatie alte beneficii, cum ar fi: termoizolarea blocului, curatenie pe casa scarii sau chiar sume de bani. De asemenea, majoritatea blocurilor noi, ni s-au infatisat in acest stil, cu mansarda la ultimul etaj.

Dar care sunt avantajele cumparatorilor de locuinte situate la mansarda si care sunt dezavantajele?

Pro:

1. Pretul acestor apartamente este mai scazut decat a locuintelor situate la parter sau etaje intermediare.

2. Structura apartamentelor situate la mansarda permite compartimentari la cererea cumparatorului.

3. Panorama deosebita.

4. Posibilitatea inchirierii la acelasi pret cu apartamentele situate la etajele inferioare, desi costul de achizitie este mai mic.

5. Senzatia de libertate atunci cand lumina cade practic in locuinta prin ferestrele velux.

Contra:

1. Au fost cazuri in care hidroizolatia nu s-a facut corespunzator, de aceea va recomandam ca inaintea achizitiei sa consultati documentatia tehnica si eventual sa apelati la parerea unui specialist.

2. De asemenea atentie la izolatia termica. Nu vreti sa aveti parte de caldura insuportabila vara.

3. Exista mansarde inalte, cu peretii de dimensiunea unui apartament obisnuit. In celelalte insa, in care acoperisul "cade" in diagonala, suprafata utila este de fapt mai mica decat cea din documente.

4. Daca nu exista lift, devine o aventura.

5. Statutul social de "locuitor la mansarda", intr-o tara in care ne mandrim cu tot ceea ce avem.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare Cluj este o agentie imobiliara ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

Alte articole