Care sunt cele 5 elemente ce vand o locuinta?

Atunci cand vinzi, esti o prada usoara daca nu esti un vazator versat. Si cum vanzarea unei locuinte nu este un lucru pe care-l faci in fiecare zi, trebuie sa cunosti macar elementele de baza pentru a face fata razboiului de pe piata imobiliara. Si, cum pe piata sunt trei jucatori principali- tu, cumparatorii si concurenta- fiecare pas conteaza. Trebuie sa castigi luptele cu tine si cu concurenta, apoi, cu siguranta vei obtine cel putin un rezultat de egalitate, echitabil, cu cumparatorii si astfel ai castigat!

Iti prezentam mai jos, cele 5 elemente de baza care vand o locuinta:

1. Pretul. Este cel mai important element in raport cu ofertele concurente. Poti castiga in doua moduri: cu un pret mai mic sau cu un pret egal si cu conditii de plata mai bune. Stabileste un pret corect, care sa reprezinte valoarea locuintei tale pe piata, si nu valoarea ei pentru tine.

2. Locatia. O locuinta intr-un cartier catalogat ca fiind "bun" se va vinde, evident, mai repede decat una similara intr-un cartier mai slab cotat. Daca locuinta ta este din a doua categorie, poti castiga daca reusesti sa scoti in evidenta acele plusuri pe care celelalte nu le au. "Ok, locuiesc la periferie dar prefer aerul curat al padurii, betoanelor si prafului din cartierele istorice". Sau: "locuiesc la iesirea din oras, dar am centre comerciale in zona mea iar cu mijloacele de transport in 15 minute ajung in centru". Evident, sunt si altele: etajul, orientarea, etc. si e de datoria ta sa le punctezi pe fiecare astfel incat cumparatorii sa plece cu o imagine completa.

3. Bucataria. Se spune ca bucataria vinde apartamentul. O bucatarie curata, aerisita, utilata(desi electrocasnicele pleaca odata cu tine) pot ajuta la vanzare.

4. Parcarea. Intr-un oras "inundat" de masini, un loc de parcare este ca o oaza in desert.

5. Consilierul imobiliar. Alege consilierul cel mai bun si el te va ajuta sa vinzi. Vei economisi timp, vei elimina stres si nu te vei simti ca un copil de clasa intai intr-o biblioteca. Agentul tau iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie, se va ocupa de marketing, de negociere si de documente. O vanzare sigura din punct de vedere juridic, va inlatura noptile nedormite din viata ta.

Succes! Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

Alte articole