Sfat pentru cumparatori: primii pasi sunt cei mai importanti!

Cumpararea unei locuinte este precum viata unui om. Noi te invatam sa faci primii pasi. Apoi, dobandind cunostintele necesare, vei fi mai sigur pe tine si pe actiunile tale. Vei fi curajos, vei sti cum sa pui problema si vei reusi sa faci cea mai buna alegere, exact ca in cazul unei relatii. Apoi relatia va creste, vor fi momente fericite, altele mai putin, dar alegerea ta va fi pana la urma pentru totdeauna. Peste ani si ani veti ajunge sa va obisnuiti unul cu altul si veti trai fericiti pana la adanci batraneti, tu si casa ta.

La fel cum abecedarul incepe cu "A" si achizitia unei locuinte incepe cu primii pasi. Sa-i parcurgem impreuna!

1. Mai intai vezi care este bugetul tau pentru aceasta investitie. Indiferent daca dispui de banii necesari sau vei accesa un credit ipotecar, trebuie sa stii pe ce baze stai, cat iti permiti. Nu uita sa pui pe lista si cheltuielile suplimentare, despre care ti-am spus in articolele anterioare: taxele notariale, comisionul agentiei, cheltuieli cu finisarea, mobilarea si dotarea locuintei, etc. Atentie! Regulile s-au schimbat si se schimba cu o frecventa crescuta, in sectorul bancar in ceea ce priveste conditiile de acordare pentru creditele ipotecare. Daca in trecut conditia de baza erau veniturile pe care le obtii, in prezent bancile analizeaza si compania unde lucrezi, iar daca tu iti desfasori activitatea intr-o companie mica, cu angajati putini, ai sanse mici sa obtii un credit ipotecar.

2. Studiaza piata si alege sa lucrezi cu o echipa de profesionisti. Nu ar trebui sa conteze procentul comisionului pe care-l vei plati agentiei imobiliare la sfarsit, important este ce servicii vor presta pentru tine. Comisionul standard pentru cumparatori este de 2% din valoarea contractului de vanzare-cumparare. Probabil vei primi oferte mai mici, pentru ca uneori lupta pe piata imobiliara este apriga si se duce dincolo de granitele concurentei loiale. Tu, insa, ai nevoie de profesionisti! Ai nevoie de informatii, ai nevoie de cunostintele si experienta lor. Nu uita! Urmeaza sa faci cea mai importanta achizitie din viata ta.

3. Gandeste-te la casa in care vrei sa locuiesti tu si familia ta. Indrazneste sa visezi. Acest lucru va va ajuta in procesul de cumparare, pentru ca vei putea sa prezinti agentului tau, amanuntit, ceea ce iti doresti, iar el, datorita experientei si cunostintelor in domeniu, iti va oferi cele mai bune solutii in cel mai scurt timp. Si, mai mult, sa nu uitam ca visele pot deveni realitate!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: apartamente de vanzare Cluj, chirie, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

Alte articole