Oamenii vin la mall, dar nu cumpara – concluzia dezvoltatorului imobiliar GTC

Shimon Galon, seful dezvoltatorului imobiliar GTC afirma ca piata de retail din Romania este pe punctul de a se prabusi daca Guvernul nu va lua anumite masuri prin care romanii sa inceapa sa cumpere din nou. Acesta sustine ca dezvoltatorii au facut tot ce le statea in putinta pentru a atrage clienti dar degeaba. Se pare ca oamenii vin la mall, dar nu cumpara. Shimon Galon explica ca dezvoltatorii au oferit chirii mai mici iar retailerii au lansat reduceri dar fara prea mare rezultat, potrivit publicatiei Ziarul Financiar.

 

Situatia e clara, reducerea bugetarilor cu 25% la salar si de asemenea si crestere TVA ii fac pe romani sa nu mai scoata asa usor bani din buzunar daca nu chiar deloc. In acest mod, retalierii nu vand chiar daca au vizitatori care le trec pragul magazinelor.

GTC are in acest moment trei malluri sub brandul Galleria, la Suceava, Piatra-Neamt si Buzau, care, dupa cum afirma Galon, si-au pastrat chiriasi de la deschidere.

 

Compania are intentia sa lanseze la Arad inca un proiect inchiriat in proportie de peste 53%. Printre chiriasi se numara Cora, H&M, Pure Fitness, Takko, Reserved, Leonardo, House of Art, Tina R, Fox, Centrofarm.
 

Alte articole