Noul centru al Capitalei, 1 miliard de euro

Pe o suprafata de mai mult de 10 hectare, Esplanada City Center va transforma functional zona marginita de b-dul Unirii, strada Nerva Traian, b-dul Octavian Goga si b-dul Mircea Voda. Investitia totala se ridica la aproximativ un miliard de euro. Proiectul isi propune sa creeze un nou centru in inima Capitalei. Esplanada va cuprinde spatii comerciale, locuinte, birouri si spatii cu functiuni de relaxare, toate acestea integrate intr-o comunitate urbana agrementata cu un peisaj citadin format din strazi, piete publice si gradini. De asemenea, Esplanada City Center ar putea de asemenea gazdui un centru cultural unic in Romania, care sa cuprinda o sala de concerte, un muzeu de arta moderna si un spatiu cultural multifunctional. Proiectul va crea mii de locuri noi de munca in constructii, precum si numeroase oportunitati de angajare permanenta.

"Romania este prioritatea noastra numarul unu in Europa Centrala si de Est si ne dorim sa oferim Bucurestiului un nou simbol, capabil sa exprime si sa alimenteze aspiratiile de dezvoltare continua a orasului. Capitala Romaniei creste rapid, iar noi suntem increzatori in faptul ca Esplanada va reusi sa capteze aceasta crestere", a declarat Todd Cowan, CEO TriGránit Development Corporation.

Actionariatul TriGranit il include pe recunoscutul om de afaceri canadian Peter Munk, fondator si presedinte al celei mai mari companii miniere aurifere din lume – Barrick Gold, presedinte si actionar majoritar al Trizec Properties, una dintre cele cele mai importante companii imobiliare canadiene tranzactionate la bursa. De asemenea, printre actionari se numara Nathaniel Rothschild, compania austriaca Immoeast – a patra ca marime listata la bursa in Europa continentala, Sandor Csanyi, director executiv si presedinte al OTP – cea mai importanta banca din Europa Centrala si de Est.

Alte proiecte "marete" in curand…

Romania se plaseaza in topul prioritatilor TriGranit in Europa Centrala si de Est datorita confirmarii aderarii la Uniunea Europeana, moment in care aceasta tara va deveni poarta estica de intrare in cadrul Uniunii. TriGránit intentioneaza sa dezvolte proiecte de anvergura in majoritatea oraselor importante din Romania. Aceste proiecte vor implica arhitecti, ingineri, proiectanti romani, precum si firme de constructii locale.
 
TriGranit, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, a finalizat proiecte in valoare totala de 1,5 miliarde de euro. Compania lucreaza in acest moment la 30 de proiecte in 12 tari, care presupun un program de investitii cumulate de 5 miliarde de euro. Dupa finalizarea cu succes a mai multor proiecte in Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, compania si-a extins aria de interes si in Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Muntenegru, Bulgaria, Rusia si Ucraina.

TriGranit se orienteaza in principal catre proiecte multifunctionale tip „City Center", in locatii urbane strategice. Proiectele dezvoltate de catre companie includ centre comerciale si de entertaiment premiate, cladiri de birouri, hoteluri, ansambluri de locuinte, statiuni pe malul apelor si facilitati culturale. TriGranit este o companie integrata de investitii, dezvoltare si management imobiliar.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

Alte articole