Inca un complex rezidential in Bucuresti, in valoare de 30 milioane euro

Compania de dezvoltare imobiliara Red Management Capital va construi, in parteneriat cu firma spaniola Lar un proiect rezidential in Bucuresti, cu 186 de locuinte, care va fi finalizat in a doua parte a anului 2008, valoarea investitiei fiiind de circa 30 milioane euro, potrivit datelor companiei. Proiectul, denumit Natura Residence, va fi localizat pe Aleea Privighetorilor din Sectorul 1 din Bucuresti si este construit pe o suprafata de teren de 20.000 de metri patrati. Suprafata contruita a proiectului este de 24.000 de metri patrati. Proiectul va fi lansat oficial astazi.

Complexul rezidential va cuprinde apartamente de una, doua si trei camere, va fi construit in doua faze, finalizarea lucrarilor fiind previzionata pentru trimestrul patru al anului 2008.

Natura Residence va fi dezvoltat de o companie detinuta in proportie de 70% de compania spaniola de dezvoltare imobiliara Lar Europa de Este si firma Romanian Real Estate Partners, apartinand grupului Red Management Capital.

Red Management Capital a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va investi in urmatorii doi ani, 380 milioane euro, in mai multe proiecte imobiliare din Bucuresti si provincie, la Iasi, Brasov, Arad, Baia Mare, Timisoara si Cluj.

Directorul partener al companiei, Teodor Pop, a declarat atunci ca Red Management va dezvolta proiecte mixte, care vor cuprinde centre comerciale, spatii de birouri si rezidentiale sau hoteluri.

El a precizat ca unul dintre proiecte va fi dezvoltat in Bucuresti, investitie de circa 30 de milioane de euro, si este un complex rezidential de 180 de apartamente, in cinci blocuri, in parteneriat cu compania spaniola LAR, amplasat langa Gradina Botanica.

Compania a achizitionat deja terenuri in Arad si Iasi pentru dezvoltarea unor complexuri mixte, care vor cuprinde spatii comerciale si de birouri.

Red Management dezvolta la Constanta, un proiect comercial, Trident Plaza, care va fi finantat de catre fondul de investitii austriac Immoeast, care a achizitionat 75% din actiunile companiei Harborside Imobiliara, un vehicul de investitii creat de compania Red Management Capital.

Actionarii Harborside Imobiliara au fost initial fondul american de investitii Warburg Pincus, fondul spaniol de investitii GED Capital si doua persoane fizice.

Warburg Pincus, care detinea 75% din vehicul, a vandut intreg pachetul de actiuni catre fondul austriac Immoeast, care va achizitiona si titlurile celorlalti actionari, dupa finalizarea proiectului.

Trident Plaza, in valoare de 100-120 milioane euro, va cuprinde un centru comercial, o cladire de birouri si un hotel. Ansamblul va fi finalizat pana in anul 2008, pe o suprafata totala de 130.000 metri patrati.

Trident Plaza va fi amplasat in centrul vechi al orasului, in apropiere de Poarta 3 a portului Constanta.

Red Management este dezvoltatorul parcului de afaceri Iride Park, de pe platforma Pipera, care a fost achizitionat de catre fondul imobiliar Immoeast.

Compania spaniola Lar mai dezvolta pe piata romaneasca un complex rezidential in zona Chitila din Bucuresti, in parteneriat cu tiriac Investment.

Alte articole