Garsoniere de inchiriat pentru studenti, cu 64% mai ieftine in Berceni si Ferentari

Studentii aflati in cautarea unui loc de cazare trebuie sa scoata din buzunar in medie 253 euro pe luna pentru inchirierea unei garsoniere amplasate in Bucuresti, potrivit unui studiu realizat de Impact Developer & Contractor.

 

Studiul, fiind util studentilor focalizati pe cele mai mici preturi, arata ca inca se mai gasesc garsoniere la 90 euro/luna in Berceni si Ferentari si la 100 euro/luna in Pajura, Bucurestii Noi, Colentina, Iancului, Pantelimon, Fundeni, Dristor, Drumul Taberei si Militari.

In plus, pentru cei mai sofisticati, dezvoltatorul pune la dispozitie Programul Greenfield Gaudeamus, prin care pot inchiria garsoniere moderne amplasate “eco” la preturi promotionale.

Studiul dezvoltatorului ia in calcul 14.500 de anunturi unice publicate de proprietarii cu locuinte de inchiriat, de la inceputul anului pana in prezent.

 

La nivelul sectoarelor, ierarhia in functie de pretul mediu cerut pentru inchirierea unei locuinte indiferent de numarul de camere al acesteia, se prezinta in felul urmator: Sectorul 1 cu 637 euro/luna, Sectorul 3 cu 503 euro/luna, Sectorul 2 cu 499 euro/luna, Sectorul 5 cu 420 euro/luna, Sectorul 4 cu 391 euro/luna si Sectorul 6 cu 383 euro/luna.

Mergand mai in detaliu, topul cartierelor din Bucuresti cu cele mai scumpe chirii medii lunare cerute pentru un apatament este: 1) Primaverii cu 1.064 euro, 2) Dorobanti cu 977 euro, 3) Victoriei cu 838 euro, 4) Baneasa cu 819 euro 5) Aviatorilor cu 758 euro.

In acelasi timp, cartierele cele mai accesibile in functie de chiria medie lunara ceruta pentru diverse apartamente sunt: 1) Ferentari cu 261 euro, 2)Aparatorii Patriei cu 298 euro, 3) Andronache cu 310 euro, 5) Balta Alba cu 313 euro si 5) Grivita cu 314 euro.

Topul celor mai exclusiviste cartiere, in functie de valorile maxime ale chiriilor lunare solicitate, se prezinta astfel: 1) Dorobanti (3.000 euro/luna), 2)
Victoriei (2.550 euro/luna), 3) Baneasa (2.400 euro/luna) 4) 1 Mai (1.900 euro/luna), 5) Tei (1.800 euro/luna).

La polul opus, ordinea cartierelor cu cele mai mici chirii solicitate este: 1) Berceni si Ferentari cu 90 euro/luna, 2) Pajura, Bucurestii Noi, Colentina, Iancului, Pantelimon, Fundeni, Dristor, Brancoveanu, Aparatorii Patriei, Rahova, Drumul Taberei, Militari cu 100 euro/luna.

Dezvoltatorul Impact comunica de asemenea lansarea unei oferte de sezon pentru studenti care pot beneficia de chirii de la doar 250 de euro pe luna in ansamblul rezidential Greenfield din Capitala, pentru o garsoniera cu loc de parcare inclus, pret cu aproape 50% mai scazut decat pretul mediu pe Bucuresti si cu 67 % mai scazut decat pretul mediu al zonei Baneasa in care este situat ansamblul.

Studentii pot beneficia de aceste preturi preferentiale prin programul Greenfield Gaudeamus, disponibil incepand cu luna septembrie pentru toti studentii si masteranzii universitatilor de stat sau particulare din Bucuresti, indiferent de forma de invatamant pe care o urmeaza (la zi, la distanta sau cu frecventa redusa).

In plus, daca acestia se hotarasc intre timp sa cumpere apartamentul in care locuiesc cu chirie, pot beneficia de anumite discount-uri, in functie de momentul in care se decid sa achizitioneze. Mai multe detalii pot fi aflate accesand http://www.greenfieldresidence.ro/cum_cumperi_gaudeamus.

Pentru a putea fi eligibili, tinerii care doresc sa inchirieze sau sa achizitioneze un apartament prin programul Greenfield Gaudeamus trebuie sa se prezinte cu actul de identitate, adeverinta de student/masterand si carnetul de student vizat la zi.

Programul Greenfield Gaudeamus a fost creat cu scopul de a veni in intampinarea studentilor care doresc sa beneficieze de conditii de locuire diferite de cele oferite de campusurile universitare sau din vechile blocuri bucurestene si, in schimb pun pret pe confortul personal si pe un mediu de viata sanatos.

Impact Developer & Contractor SA este un dezvoltator imobiliar cu capital integral privat care activeaza in domeniul dezvoltarilor mixte integrate. Compania a fost infiintata in 1991 prin subscriptie publica, iar din 1996 a fost cotata la Bursa Romana de Valori Bucuresti. 

Alte articole