Ce este mai rentabil, chiria sau cumpararea unei locuinte ?

Datele arata ca 97% dintre romani sunt proprietarii locuintelor in care stau, ocupand locul intai in lume. Tara opusa Romaniei este Germania, avand o cota de 45%. Aceasta mentalitate a romanilor de a fi proprietarii unei locuinte se datoreaza regimului comunist.

 

In general cei care aleg chiria sunt tinerii care au cariera la inceput de drum si nu vor sa-si asume responsabilitatea unui credit.

Iar cei care sunt determinati sa aiba propria locuinta aleg un credit la banca, fiind constienti ca acest lucru presupune un risc dar si sacrifici.

 

Si totusi momentan este mai avantajos sa locuiesti cu chirie. Este si cazul Dianei Cristina Stefanescu, agent de vanzari in varsta de 36 de ani care a declarat ca pentru ea cel mai avantajos in momentul de fata este chiria in Bucuresti, precizand ca daca ar avea bani pentru avansul unui apartament i-ar investi intr-o afacere, potrivit publicatiei Adevarul.

 

Tanara a mai spus: "Pentru mine conteaza sa ai mai multe scoli sau cursuri de calificare, sa cunosti lumea si sa fii o persoana flexibila, sa te poti muta unde vrei". In plus de asta, facand un calcul, aceasta si-a dat seama ca pentru un credit Prima Casa de exemplu, ar avea nevoie nu doar de rata de 300 de euro pe luna ci si de alti bani pentru amenajarea locuintei, lucru care ar putea presupune un alt credit.  

Alte articole