Casa ta e la doar 7 pasi distanta. Ce mai astepti?

Sa cumperi o locuinta este, cu siguranta, cea mai importanta achizitie din viata ta. Pornind de la acest aspect, teama de a nu da gres este explicabila. Un pas gresit te poate intoarce la cei anteriori, iar in cazuri extreme, te poate ruina. De aceea iti oferim un ghid pe care, parcurgandu-l, iti vei indeplini visul in cel mai scurt timp si in conditii de maxima siguranta.

1. Stabileste sursa de finantare. Aici sunt mai multe aspecte de luat in calcul. In primul rand, daca dispui de toti banii necesari achizitiei, nu mai este nicio problema, trecem direct la pasii urmatori. Daca, insa, e vorba de credit bancar, apeleaza cu incredere la un broker de credite. Vei scuti timp pretios si vei primi cele mai bune variante de creditare. Pe de alta parte, inainte sa iei decizia finala, gandeste-te si la urmatoarele aspecte: jobul, locatia jobului(daca trebuie sau nu sa pleci in viitor din localitate), educatia copiilor. Imagineaza-ti ca achizitie unei locuinte prin credit este ca un maraton. Trebuie sa ai forte pentru toti cei 42 de kilometri daca vrei sa ajungi la linia de sosire.

2. Stabileste echipa cu care vei lucra si incheie parteneriate: agentul imobiliar, brokerul de credite, avocatul, notarul, toti fac parte din echipa ta.

3. Costurile achizitiei. Pe langa pretul de vanzare al apartamentului, exista si costuri adiacente: taxele notariale, comisionul agentului imobiliar, cheltuieli de amenajare si utilare a noii locuinte.

4. Alege zona. Fiecare dintre noi are preferinte pentru o anumita zona, iar acest lucru deriva din obisnuinta(daca am copilarit in zona respectiva), din recomandari(daca prietenii nostri locuiesc in zona vizata), sau pur si simplu din tendintele pietei(un cartier nou). Cand alegi zona poti sa tii cont de toate aceste aspecte, dar nu uita si de cele personale: distanta fata de locul de munca, facilitatile zonei, distanta fata de gradinite/scoli, accesul la mijloace de transport, etc.

5. Alege tipul de locuinta. Ce preferi, o locuinta mai mare, intr-o zona mai putin potrivita? Sau o locuinta mai mica intr-o zona de exceptie. Pana la urma este un compromis pe care v-a trebui sa-l faci, iar alegerea este numai a ta.

6. Studiaza detaliile tehnice ale ofertelor vizionate. Dispunerea camerelor, compartimentarile, orientarea ferestrelor in functie de punctele cardinale, finisaje, reparatii de facut, etc.

7. Fa pasul cel mare, atunci cand toate aspectele enumerate mai sus se directioneaza catre o singura locuinta. Aceea este casa ta!

Succes! Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: case-vile de vanzare si inchiriat, apartamente, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.
 

 

Alte articole