Agentii imobiliari vad o calmare a preturilor apartamentelor din Capitala

Pretul apartamentelor va continua sa creasca cu 5-7 % si in 2007, iar reprezentantii agentiilor imobiliare bucurestene vad o calmare a pietei apartamentelor din Capitala doar peste doi-trei ani, odata cu finalizarea marilor proiecte rezidentiale.

Analistii companiilor de consultanta imobiliara sustin ca goana romanilor dupa case face ca pretul apartamentelor sa nu scada inca, ba chiar mai mult, costurile pentru achizitionarea unui apartament la bloc cresc constant. De aceeasi parere sunt si agentii imobiliari care vad si in 2007 o crestere, cu 5-7 % a preturilor la locuinte, in special la cele din zonele centrale.

"Preturile vor continua sa creasca. Cel putin aceasta este tendinta pietei si asta din cauza ca, in prezent, oferta este mult mai mica decat cererea. Vad, totusi, o calmare a pietei si, totodata, o stagnare a preturilor cel mai probabil in doi-trei ani atunci cand cele mai multe proiecte rezidentiale vor fi finalizate", a declarat pentru NewsIn, Andrei Botis, reprezentantul Agentiei Imobiliare Property Partners. Reprezentantul Property Partners mai spune ca cererea cea mai mare pentru cumpararea apartamentelor vine din partea persoanelor cu venituri medii.

Roxana Gologan, de la Agentia Lelimond, considera ca pretul apartamentelor, care a crescut simtitor in ultimul an, va trebui sa se stabilizeze in urmatorii ani. "Exista cerere mare de apartamente atat in centru cat si catre zonele periferice, iar tranzactiile se fac in functie de bugetul cumparatorului. Este drept ca, in prezent, cele mai cautate sunt apartamentele cu doua camere si asta doar din cauza pretului un pic mai scazut, dar pe viitor vor fi luate in vizor si mult mai atractive apartamentele noi din cartierele rezidentiale", a spus reprezentanta Agentiei Leliomond.

Conform estimarilor din piata in urmatorii doi ani, vor fi finalizate complexe rezidentiale care vor aduce in Bucuresti circa 3.000 de apartamente cu preturi intre 80.000 de euro si pana la 200.000 de euro.

Sursa: NewsIn

Alte articole