300 de apartamente noi in Deva, contra 12 milioane de euro

Primaria Deva s-a asociat cu o firma din Petrosani in vederea construirii unui complex de 300 de apartamente in zona Trident, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 12 milioane de euro. Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat recent asocierea, pe timp de 49 de ani, cu firma SC Quasar Industries SRL Petrosani, in vederea realizarii unui obiectiv de investitii, intitulat „Ansamblu de locuinte Trident”.

Potrivit viceprimarului Florin Oancea, este vorba despre un proiect in care autoritatile locale au intrat in cadrul respectivului parteneriat cu o suprafata de teren de 9.000 de metri patrati, in timp de firma asigura inca doua hectare de teren, precum si fondurile necesare. „Va fi construit un complex de locuinte in sistem integrat, dupa un model din Uniunea Europeana. Este vorba in total despre 300 de apartamente, cu doua, trei si patru camere, in regim P+8 (parter si opt etaje), cu parcari subterane, locuri de joaca pentru copii etc. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 12 milioane de euro, fondurile fiind asigurate in totalitate de catre firma asociata”, a declarat Florin Oancea.

Viceprimarul Devei a adaugat ca, in conformitate cu prevederile contractului de asociere, 10 la suta dintre apartamentele care vor fi construite revin Primariei. „Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor, termenul de finalizare fiind de 24 de luni. in prezent, se lucreaza inca la proiectul in sine si au fost depuse actele pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Avand in vedere lipsa acuta de apartamente la nivelul municipiului Deva, consideram ca aceasta investitie este un adevarat succes pentru anul 2006, cu termen de incepere a executiei pentru anul viitor. in plus, estimam ca in 2007 vor mai fi executate inca aproximativ 250 de apartamente, din care 50 prin ANL, iar restul in sistem privat. in total, pana in 2008 vor fi construite aproximativ 600 de locuinte noi in municipiul Deva”, a mai spus Oancea

Alte articole