Turcu investeste 130 milioane de euro in 2.500 de locuinte

Omul de afaceri Vasile Turcu, proprietarul grupului de firme Romconstruct si actionar al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, va investi 130 de milioane de euro in constructia a 2.500 de locuinte in Bucuresti, alte 6 milioane de euro fiind destinate amenajarii a 4 camine studentesti. "Detin un teren de 75.000 de metri patrati in Bucuresti, in zona Republica, pe care l-am cumparat in urma cu trei ani. Aici erau niste cladiri vechi, pe care le-am demolat. Vom incepe in primavara anului viitor constructia a 2.500 de locuinte, in care vom investi circa 130 de milioane de euro, banii provenind din credite bancare si surse proprii. Este pentru prima oara cand investesc in constructia de locuinte", a declarat pentru Mediafax, Vasile Turcu.

El a adaugat ca in acest moment se lucreaza la proiectarea ansamblului rezidential.
Pana la sfarsitul anului 2008, vor fi date in folosinta circa 20-30% din numarul total de apartamente, urmand ca celelalte sa fie construite in maxim doi ani de la inceperea lucrarilor.

Potrivit omului de afaceri, pretul de constructie va fi de circa 500 de euro metrul patrat, locuintele urmand sa fie vandute cu 800 – 900 de euro metrul patrat.
"Dificultatile pe care le intampinam vin din partea autoritatilor, care se misca foarte greu cu avizele. Cand vine cineva care vrea sa investeasca, autoritatile ar trebui sa il intampine cu flori, nu sa-i puna bete in roate", a continuat Turcu.
in afara proiectului rezidential, omul de afaceri va mai investi si in amenajarea a patru camine studentesti, tot in Bucuresti.

"Deja am inaugurat in luna octombrie primul camin studentesc in zona Vitan din Bucuresti. Era un fost camin de nefamilisti, pe care l-am modernizat si l-am adus la standardele unui hotel de trei stele. Fiecare camera are 2-3 paturi, televizor si baie", spune Turcu, adaugand ca un loc de cazare costa 100 de euro pe luna.
Investitia facuta in acest imobil, care insumeaza 110 camere, totalizand 330 de locuri, s-a ridicat la circa 1,4 milioane de euro.

"Avem toate locurile ocupate si mai avem inca 10.000 de cereri venite din partea studentilor. Din acest motiv, am decis sa mai deschid alte patru camine studentesti, care vor insuma 1.500 de locuri de cazare si in amenajarea carora voi investi sase milioane de euro. Este vorba tot de foste camine de nefamilisti, care in acest moment nu mai sunt functionale", afirma Vasile Turcu.

Lucrarile la primele doua imobile vor incepe in ianuarie 2008 si vor dura circa trei luni.
Presedintele clubului de fotbal Progresul Bucuresti, Constantin Iacov, a achizitionat un teren cu o suprafata de circa 20 de hectare, amplasat langa Bacau, unde intentioneaza sa construiasca un centru comercial de tip mall, cu o investitie de 30 de milioane de euro.

Alte articole