BCR a eliminat comisionul de rambursare anticipata in cazul creditelor cu dobanda variabila

Banca Comerciala Romana (BCR) se aliniaza, incepand de luni 21.06.2010, la cerintele Ordonantei de Urgenţă Nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori aprobată de Guvernul României si publicata in Monitorul Oficial in data de 11 iunie 2010.

Astfel, BCR a eliminat comisionul de rambursare anticipata in cazul creditelor cu dobanda variabila, iar pentru imprumutul cu dobanda fixa, comisionul este de 1%, mai putin in ultimul an de creditare cand comisionul de rambursare anticipata devine 0.5%. Comisionul de analiza a documentatiei de credit se aplica doar in cazul creditelor acordate. Clientii BCR vor primi numai oferte de creditare la standard european.
Măsurile prevazute în Ordonanţă vizează toate produsele de tip credit negarantate (inclusiv descoperit de cont şi card de credit) şi garantate (exclusiv Prima Casă), atât cele nou acordate cât şi aflate în derulare, în sold.
Ordonanţa de Urgenţă transpune implementarea în legislaţia naţională a Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind contractele de credit pentru consumatori, persoane fizice şi abrogă Directiva 87/102/CEE a Consiliului. BCR va alinia la prevederile Ordonantei, in termen de 90 de zile, toate contractele de creditare aflate in sold.
 

Alte articole