Super oferte la creditele ipotecare

Bancile tureaza motoarele pe ipotecar. Mai multe institutii de credit si-au imbunatatit vizibil oferta de imprumuturi destinate cumpararii/constructiei unei case, cu scopul de a se plasa cat mai bine pe o piata care promite. Cele mai sesizabile modificari sunt extinderea perioadei de rambursare, reducerea pronuntata a dobanzilor si eliminarea unor comisioane. Si pentru ca tacamul sa fie complet, unele banci au adaugat ofertelor promotionale si premii speciale pentru clientii norocosi (OTP Bank da o Toyota Avensis prin tragere la sorti).

Pe 35 de ani, pentru a le da o sansa si celor cu salarii mai mici

Principalele probleme cu care se confrunta persoanele care vor sa contracteze un credit ipotecar sunt legate de restrictiile BNR cu privire la nivelul maxim de indatorare si la avansul de 25%. In privinta aportului propriu, lucrurile se vor schimba radical peste cateva luni, cand – potrivit modificarilor operate in legea creditarii – bancile vor putea include in portofoliul de produse si credite pentru locuinta fara avans. Daca aici reglementarile Bancii Centrale le vor ajuta pe banci, lucrurile nu stau la fel atunci cand vine vorba de limita de indatorare. Pe principiul fiecare se descurca cum poate, institutiile de credit ofera diverse solutii solicitantilor de finantare pentru a se putea "califica" la un imprumut care sa le permita achizitionarea casei mult visate. Dupa cum se stie rata lunara a unui credit pentru locuinta nu poate fi mai mare de 35% din venitul lunar net. Astfel, pentru a imprumuta o suma suficient de mare, clientul are nevoie de dobanzi mai mici si/sau de o perioada de rambursare mai mare. Bancile stiu asta si au luat masuri in acest sens. Consecinta? In acest moment, piata creditelor ipotecare dispune de trei oferte de finantare pe 35 de ani. Bancpost, OTP Bank si CEC sunt institutiile de credit care au mizat pe asemenea produse. Alte opt banci ofera imprumuturi pentru locuinta cu o perioada de rambursare de 30 de ani: BCR, ABN Amro Bank, Banca Romaneasca, Finansbank, Piraeus Bank, ING Bank, Alpha Bank si Volksbank.

S-au inmultit dobanzile mici

Luna ianuarie a consemnat un trend descrescator pentru dobanzile la creditele pentru locuinta. Primele semnale le-a dat Volksbank si BCR. A urmat OTP Bank si lucrurile nu se vor opri aici. BRD a afisat deja pe site-ul sau un mesaj atractiv pentru cei care doresc un credit pentru locuinta: "Dobanzi exceptionale la creditele ipotecare/imobiliare in euro in perioada 01.02 – 31.03. 2007". Cine urmeaza?

Miza pe francii elvetieni

Tot mai multi romani sunt tentati de imprumuturile in franci elvetieni. Motivele sunt legate mai ales de dobanzile scazute, care pot fi cu pana la trei procente mai mici decat la creditele in euro sau lei si de sumele mai mari ce pot fi imprumutate. Atractia clientilor pentru aceasta moneda nu a lasat indiferente bancile, mai multe institutii de credit incluzand francul elevetian ca moneda de finantare imobiliara: Bancpost, Raiffeisen Bank, Volksbank, OTP Bank, Piraeus Bank si Banca Romaneasca.

Alte articole