Solutii pentru protejarea suprfetelor la temperaturi inalte

Instalatiile isi pierd in timp din proprietati, rezistenta si functionalitate, mai ales daca sunt exploatate in conditii extreme, cum ar fi temperaturile inalte. De aceea, pentru a le asigura o functionare optima, dar si aspectul exterior, chiar si in conditiile unor temperaturi ridicate, este recomandata utilizarea unei acoperiri profesionale speciale. Conform principiului care spune ca este mai bine sa previi decat sa combati, aplicarea unei protectii profesionale instalatiilor metalice supuse actiunii factorilor externi agresivi, ca temperaturile inalte, poate sa genereze o economie de timp si de bani, asigurand functionarea instalatiilor o perioada mai lunga de timp.

O solutie eficienta de protectie a instalatiilor impotriva temperaturilor inalte este o Vopsea Siliconica Termorezistenta ”Emex TRS 400”, solutie profesionala pe baza de rasini siliconice, pigmenti, solventi organici si aditivi speciali, care asigura un rezultat final de calitate superioara, cu durabilitate sporita. Proprietatile fizice si chimice al produsului ii asigura o serie de calitati, cum ar fi aderenta superioara, putere mare de acoperire, ce reduce semnificativ consumul de produs in momentul aplicarii si timp de uscare foarte scurt sub actiunea temperaturilor inalte. De asemenea duritatea si durabilitatea sunt asigutrate odata ce produsul a fost aplicat pe suprafata, asigurandu-i o rezistenta la temperaturi de pana la 400ºC.

Vopseaua este recomandata pentru acoperirea supreafetelor de otel sau fonta supuse in regim permanent sau periodic temperaturilor inalte, iar modul de aplicare este usor si poate fi realizat de catre persoane nespecializate. Nu este nevoie de un tratament special al suprafetei, doar daca aceasta a mai fost acoperita cu alt strat de vopsea. In acest caz este nevoie de curatarea suprafetei si inlaturarea stratului vechi, asigurandu-se astfel o suprafata de aderenta perfecta pentru vopseaua siliconica termorezistenta. Uratarea se poate face prin sablare, curatarea cu lampa de benzina sau folosind o solutie chimica special creata pentru decapare, “Emex CM Cleaner”, sau Decapant Ecologic “Emex PC Eco”. Dupa aplicarea acestor solutii chimice este nevoie si de o periere mecanica pentru ca suprafata sa prezinte conditiile perfecte de aplicare.

Pentru a obtine rezultate optime, este recomandata aplicarea unui prim strat de grund siliconic termorezistent ale carui caracteristici favorizeaza manifestarea in cele mai bune conditii ale proprietatilor vopselei.
 

Alte articole