Solutia – Refinantarea creditului !

Romanii pot sa gaseasca oferte mai bune de refinantare a unui credit fara a mai fi nevoiti sa plateasca comision de rambursare anticipata, si asta datorita Ordonantei de Urgenta intrata in vigoare in 21 iulie.

 

Este vorba doar despre creditele cu dobanda variabila, in timp ce pentru creditele cu dobanda fixa rambursarea anticipata e taxata cu pana la 1% .
Astfel ca, daca rata lunara ajunge sa fie prea mare, exista posibilitatea solicitarii unui imprumut mai avantajos, respectiv refinantarea acestuia, fara a mai plati 1% din suma achitata anticipat.

 

Conditiile !

 

Conditiile noului imprumut sunt reprezentate de nivelul veniturilor si de valoarea maxima a creditului oferita de catre banca.
O astfel de refinantare nu este intotdeauna avantajoasa, deoarece trebuie luate in calcul momentul contractarii creditului, respectiv dobanda, perioada dar si lunile care au mai ramas de platit.
Potrivit portalului financiar Conso.ro, cele mai avantajoase dobanzi pentru creditul de refinantare sunt oferite de Raiff­eisen Bank şi Alpha Bank.

 

Comisioanele !

 

Mare atentie la comisioane, deoarece majoritatea bancilor aplica comision de analiza a dosarului in cazul acordarii imprumutului dar si un comision de administrare lunara a contului, fapt care duce la cresterea costului finantarii.

Alte articole