Primele case construite de ANL in cartierul Henri Coanda vor fi gata in 2007

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va preda primele case construite in cartierul Henri Coanda la inceputul anului viitor, a declarat ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, cu ocazia inaugurarii noului sediu al Institutului National pentru Fizica Pamantului din orasul Magurele. "Acum se construieste pe ambele amplasamente – si pe raza sectorului sase si pe cea a comunei Voluntari – si speram ca de la inceputul anului viitor sa predam primele case", a spus Borbely, citat de Rompres.

Ministrul a explicat ca, in ciuda intarzierilor cauzate de litigiile privind terenurile revendicate din zona Voluntari a cartierului, casele nu vor depasi pretul deja stabilit. Potrivit Rompres, Agentia Nationala pentru Locuinte a obtinut la termenul din data de 2 august 2006 (dosar nr. 8834/301/2006) continuarea lucrarilor pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda. Ca urmare a actiunilor intreprinse de ANL, instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino, a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari.
 
In urma cererilor de retrocedare depuse de catre Ion Radu Fotino si a actiunii intentate de catre acesta impotriva Comisiei locale Voluntari pentru stabilirea dreptului de proprietate si ANL, lucrarile de constructie au fost sistate prin sentinta civila nr. 7991/29.08.2006 a Judecatoriei Sectorului 1 in luna septembrie 2005. In aceste conditii, ANL a facut demersurile necesare pentru desfiintarea masurii de sistare a lucrarilor.
 
Descoperirea actului de proprietate invocat de Ion Radu Fotino si provenit de la familia Bildirescu a permis Agentiei Nationale pentru Locuinte sa promoveze cererea de revizuire a sentintei civile nr. 7991/29.08.2005, prin care ANL a solicitat schimbarea acesteia in sensul respingerii ca neintemeiata a actiunii lui Ion Radu Fotino. Actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al familiei Bildirescu nu se suprapune peste amplasamentul ANL.

In consecinta, Agentia Nationala pentru Locuinte si Asociatia Detinatorilor de loturi in Cartierul Henri Coanda au formulat o cerere de ordonanta presedintiala pentru deblocarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari (Dosar nr. 5327/2006 – Judecatoria Buftea). La termenul din 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

Alte articole