Piata imobiliara romaneasca, o oportunitate de a investi pentru britanici

Acum ca sunt cu un picior in UE, Romania si Bulgaria  au devenit irezistibile pentru investitorii straini. Aceasta este concluzia unui articol publicat la finele saptamanii trecute de Lorna Bourke, in CityWire. Atunci cand vorba de investitii, Romania incepe sa fie luata in considerare si de englezii conservatori, care vad in tara noastra un potential numai bun de exploatat.

In acelasi articol, Mark Bodega, director de marketing in cadrul HIFX – Intelligent Financial Services, declara ca “numarul clientilor interesati sa achizitioneze proprietati atat in Bulgaria cat si in Romania, a crescut considerabil in ultima vreme”. Vorbind despre Bulgaria, Bourke afirma ca este una dintre tarile europene cu cea mai rapida dezvoltare economica, cu proprietati rezonabile, din punct de vedere al pretului de achizitie, atat in zonele montane, cat si la mare sau in alte orase ale tarii. Piata imobiliara din Romania a crescut cu 25%/an in ultimii trei ani. In conditiile in care se asteapta ca preturile proprietatilor sa creasca cu 30% dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, "investitorii britanici ar putea obtine un profit considerabil cu o investitie relativ mica", apreciaza Lorna Bourke.

Cat despre nebunia investitiilor de la noi, Bourke publica declaratia lui Damien Thiery, de la Romanian Property Ltd, in opinia caruia “in termeni de proprietati rezidentiale, interesele investitorilor sunt indreptate spre doua mari zone”. Cum era si de asteptat, investitorii sunt atrasi in primul rand de Bucuresti, si apoi de Brasov si de Poiana Brasov, zona care de altfel va avea in mai putin de doi ani un aeroport si o noua autostrada care o va lega de capitala. Proiecte ademenitoare pentru strategiile viitorilor investitori.

Jurnalista avertizeaza insa investitorii britanici interesati de investitiile imobiliare in Romania: "Documentati-va bine inainte de a investi. Urmariti daca developerul are referinte solide. Verificati toate datele si cifrele care sunt prezentate, fiti curioasi si nu va fie teama sa puneti prea multe intrebari.
Angajati-va un avocat bun, care este familiar cu legislatia imobiliara locala si care sa va poate oferi un punct de vedere impartial."

Lorna Bourke este unul dintre cei mai apreciati comentatori financiari din UK. De asemenea este corespondenta la rubrica financiara a cunoscutului Sunday Telegraph si mai scrie regulat la ziarul Evening Standard and Money Marketing. La CV-ul Larei Bourke se mai adauga postul de editorialist in paginile de finante din Daily Telegraph, The Times si The Independent, precum si nenumarate invitatii in emisiunile radio si Tv, in calitate de comentator financiar.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

 
  

Alte articole