Oferta HVB Tiriac Bank

Creditul pentru Locuinta.
HVB Tiriac Bank va propune doua variante de finantare:

Creditul Imobiliar pentru Locuinta.
Creditul Ipotecar pentru Locuinta.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc?
Puteti solicita un astfel de credit daca aveti intre 20 de ani si 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime) si un venit net pe familie de minimum 850 RON. La evaluarea eligibilitatii, respectiv pentru calculul valorii maxime a creditului si a perioadei optime de creditare, HVB Tiriac Bank ia in calcul venituri din mai multe surse:
100% venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor 50% venituri din chirii 50% venituri din dividende
80% venituri din profesii liberale.Creditul Imobiliar pentru Locuinta

Care este suma pe care o pot imprumuta?
Creditul acopera maximum 75% din pretul proprietatii imobiliare dar nu mai mult de 75% din valoare evaluata. Pentru cumpararea unei locuinte suma minima finantata este de 10.000 EUR (sau 8.000 EUR daca aportul propriu este mai mare decat minumul necesar), iar pentru proiectele de reamenajare suma minima este de 3.000 EUR. Pentru achizitia unui teren suma minima finantata este de 5.600 EUR.

Cum justific sumele imprumutate?
Pentru reamenajari, banca solicita facturi pentru minimum 60% din valoarea sumei imprumutate. Restul de 40% din suma imprumutata poate fi folosita fara justificare cu facturi, doar pe baza declaratiei pe proprie raspundere a imprumutatului.

Cum rambursez creditul?
Rambursarea creditului se face in rate lunare care includ principalul, dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. Perioada de creditare poate fi intre 3 si 25 de ani in cazul in care achizitionati o locuinta sau un teren. Pentru reamenajare, perioada de creditare poate fi intre 3 si 10 ani.

Ce costuri sunt implicate?
RON 6,95%/an
EUR 5,95% /an
USD 7,95% /an
Dobanda : este variabila, iar modificarile sunt transparente si sunt determinate de evolutia pietelor financiare nationale si internationale.Comisionul de acordare este 2,3% platibil o singura data (minim 250 EUR sau echivalentul in RON sau USD).

comisioane: Comisionul lunar de administrare este de 0,5% pentru credite in RON si 0,2% pentru credite in EUR sau USD , calculat la soldul creditului.
Comisionul de rambursare anticipata (doar in primii cinci ani) este 2%, minim 150 EUR sau echivalentul in RON sau USD.
Nota: dobanzile si comisioanele mentionate mai sus se aplica creditelor acordate incepand cu data de 22 Mai 2006.

• Toate sumele au fost calculate considerandu-se ca familia solicitantului nu are obligatii financiare
Exemplu: o familie cu VNE de 3000 RON pe luna poate primi pentru o perioada de 25 de ani, un credit de 147660 RON pentru achizitionarea unei locuinte al carei pret este de 196880 RON, cu un avans de 25%
Cu contributia proprie (avans) mai mare de 25% din valoarea imobilului finantat

Ce garantii trebuie constituite?
Creditul va fi garantat cu:
ipoteca asupra imobilul achizitionat sau care face obiectul reamenajarii (ipoteca pe resedinta prinicpala in cazul achizitiei de teren agricol sau casa de vacanta)
asigurare de viata cesionata in favoarea bancii
BONUS: HVB Tiriac Bank va ofera asigurarea de viata.
asigurarea locuintei cesionata in favoarea bancii
venitul lunar cesionat in favoarea bancii.

Ce documente trebuie sa aduc?

Copie dupa actul de identitate.
Cerere de credit completata.
Documente care sa ateste veniturile realizate (mai multe detalii in sucursalele HVB Tiriac Bank sau la HVB Tiriac Info Center).
Copie dupa Cartea de Munca (detalii in Ghidul Clientului).
Acordul privind interogarea la Centrala Riscurilor Bancare.
Acordul privind interogarea la Biroul de Credit.
Copii ale documentelor care atesta proprietatea asupra imobilului.
Documente referitoare la proiectul si devizul pentru lucrarile de reamenajare (in cazul creditului de reamenajare).
Daca solicitantul creditului indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului asigurat.
Aceste documente pot fi completate / copiate la sediul bancii.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc?

Puteti solicita un astfel de credit daca aveti intre 20 de ani si 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime) si un venit net pe familie de minimum 850 lei noi. La evaluarea eligibilitatii, respectiv pentru calculul valorii maxime a creditului si a perioadei optime de creditare. HVB Tiriac Bank ia in calcul venituri din mai multe surse:
100% venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor 50% venituri din chirii 50% venituri din dividende
80% venituri din profesii liberale.
Care este suma pe care o pot imprumuta?
Creditul acopera maximum 75% din pretul proprietatii imobiliare dar nu mai mult de 75% din valoare evaluata. Pentru cumpararea unei locuinte suma minima finantata este de 10.000 EUR (sau 8.000 EUR daca aportul propriu este mai mare de 25%), iar pentru proiectele de reamenajare suma minima este de 3.000 EUR. Pentru achizitia unui teren suma minima finantata este de 5.600 EUR. Suma maxima ce se poate finanta este 200.000 EUR

.
Cum justific sumele imprumutate?

Pentru reamenajari, banca solicita documente justificative (de exemplu facturi) pentru minimum 60% din valoarea sumei imprumutate. Restul de 40% din suma imprumutata poate fi folosita fara justificare cu documente, doar pe baza declaratiei pe proprie raspundere a imprumutatului.

Cum rambursez creditul?
Rambursarea creditului se face in rate lunare care includ principalul, dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. In cazul in care achizitionati o locuinta sau un teren perioada de creditare poate fi de maxim 25 de ani. Perioada minima de creditare este de 10 ani, in afara cazului in care doriti sa solicitati o perioada mai mica, dar nu mai putin de 3 ani. Pentru reamenajare, perioada de creditare poate fi de maxim 10 ani.

Ce costuri sunt implicate?
Dobanda este variabila si se calculeaza avandu-se in vedere cotatia indicelui EURIBOR la 6 luni la data de 31 decembrie a fiecarui an ce se aplica pana la data de 30 iunie a anului urmator si cotatia EURIBOR la 6 luni din data de 30 iunie, ce se aplica pana la data de 31 decembrie a aceluiasi an.
Pana la 31 decembrie 2006 dobanda este 6,24%/an pentru EUR.
Pentru Creditele Ipotecare acordate inainte de 22 mai 2006 dobanda este 9,54%/an pentru EUR.

comisioane:
Comisionul lunar de administrare este de 0,2% pentru credite in EUR, calculat la soldul creditului.
Comisionul de acordare este 2% platibil o singura data (minim 250 EUR).
Comisionul de rambursare anticipata (doar in primii cinci ani) este 2%, minim 150 EUR.
Nota: dobanzile si comisioanele mentionate mai sus se aplica creditelor acordate incepand cu data de 1 iulie 2006.

Ce garantii trebuie constituite?
Creditul va fi garantat cu:
Ipoteca asupra imobilul achizitionat sau care face obiectul reamenajarii.
Asigurare de viata cesionata in favoarea bancii.
BONUS: HVB Tiriac Bank va ofera asigurarea de viata.
Asigurarea locuintei cesionata in favoarea bancii.
Venitul lunar cesionat in favoarea bancii.

Ce documente trebuie sa aduc?
Copie dupa actul de identitate.
Cerere de credit completata.
Documente care sa ateste veniturile realizate: (mai multe detalii in sucursalele HVB Tiriac Bank sau la HVB Tiriac Info Center)
Copie dupa Cartea de Munca (detalii in Ghidul Clientului)
Acordul privind interogarea la Centrala Riscurilor Bancare.
Acordul privind interogarea la Biroul de Credit.
Copii ale documentelor care atesta proprietatea asupra imobilului
Documente referitoare la proiectul si devizul pentru lucrarile de reamenajare (in cazul creditului de reamenajare).
Daca solicitantul creditului indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului asigurat
Aceste documente pot fi completate / copiate la sediul bancii.

Creditul pentru Constructii de Locuinte:

Un principiu de baza spune ca ai nevoie de un fundament solid ca sa poti construi. De aceea este bine sa apelezi la un partener de încredere, adica o banca germana cu o traditie de 200 de ani în domeniul finantarilor imobiliare, care te poate sprijini la nevoie.

Planurile, schitele si visele va apartin. Noi va oferim modalitatea cea mai sigura de a le pune în practica – un serviciu financiar care va va sustine alegerile. Si aceasta pentru ca HVB Tiriac Bank este partenerul puternic pe care va puteti baza întotdeauna.

Acest tip de credit va ofera mai multe posibilitati: atat sa construiti o casa sau o vila, cat si sa realizati lucrari de extindere a casei în care locuiti deja.

HVB Tiriac Bank va propune doua variante de finantare:
Creditul Imobiliar pentru Constructii de Locuinte:
Creditul Ipotecar pentru Constructii de Locuinte:

Creditul Imobiliar pentru Constructii de Locuinte:

Ce conditii trebuie sa îndeplinesc?
Puteti solicita un astfel de credit daca aveti intre 20 de ani si 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime), daca faceti dovada detinerii terenului pe care va fi amplasata locuinta si daca venitul net al familiei dumneavoastra este de minim 850 RON.
Veniturile pe baza carora se calculeaza eligibilitatea, respectiv valoarea maxima finantata, pot fi reprezentate de urmatoarele surse:
100% venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor
50% venituri din chirii
50% venituri din dividende
80% venituri din profesii liberale.

Care este suma pe care o pot împrumuta?
Creditul acopera maximum 75% din valoarea proiectului de constructie sau extindere. Diferenta de minimum 25% aport propriu poate fi constituita din sume deja investite în constructie sau din numerar. Suma minima finantata este de 25.000 EUR pentru constructii si minim 10.000 EUR pentru proiectele de extindere. Nu exista limite superioare cu privire la suma finantata.

Cum rambursez creditul?
Rambursarea creditului se face in rate lunare care includ principalul, dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. Durata creditarii acopera perioade cuprinse între 3 si maxim 25 de ani.
Pentru acest tip de credite HVB Tiriac Bank acorda o perioada de gratie de pana la 9 luni (perioada în care se estimeaza finalizarea constructiei).

Ce costuri sunt implicate?
LEI 6,95%
EUR 5,95%
USD 7,95%
Dobanda este variabila, iar modificarile sunt transparente si sunt determinate de evolutia pietelor financiare nationale si internationale.

comisioane:

Comisionul de acordare este 2,3% platibil o singura data (minim 300 EUR sau echivalentul in RON sau USD).

Comisionul lunar de administrare este de 0,5% pentru credite in RON si 0,2% pentru credite in EUR sau USD, calculat la soldul creditului.
Comisionul de rambursare anticipata (doar in primii cinci ani) este 2%, minim 150 EUR sau echivalentul in RON sau USD.
Nota: dobanzile si comisioanele mentionate mai sus se aplica creditelor acordate incepand cu data de 22 mai 2006.

Ce garantii trebuie constituite?

Creditul va fi garantat cu:
ipoteca asupra terenului si imobilul construit (cu ipoteca suplimentara pana la intabularea constructiei); pentru finantarea lucrarilor de finalizare a unei case la rosu nu este ceruta ipoteca suplimentara.
asigurare de viata cesionata in favoarea bancii.
BONUS: HVB Tiriac Bank va ofera asigurarea de viata.
asigurarea pentru toate riscurile a imobilelor ipotecate cesionata in favoarea bancii
venitul lunar cesionat in favoarea bancii..

Ce documente trebuie sa aduc?

Copie dupa actul de identitate.
Cerere de credit completata.
Documente care sa ateste veniturile realizate (mai multe detalii în sucursalele HVB Tiriac Bank sau la HVB Tiriac Info Center.
Copie dupa Cartea de Munca (detalii in Ghidul Clientului).
Acordul privind interogarea la Centrala Riscurilor Bancare.
Acordul privind interogarea la Biroul de Credit.
Copii ale documentelor care atesta proprietatea asupra terenului
Proiectul de constructie / extindere realizat de o firma de specialitate sau de persoane autorizate.
Daca solicitantul creditului indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului asigurat.
Aceste documente pot fi completate / copiate la sediul bancii.

Creditul Ipotecar pentru Constructii de Locuinte.

Ce conditii trebuie sa îndeplinesc?
Puteti solicita un astfel de credit daca aveti intre 20 de ani si 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime), daca faceti dovada detinerii terenului pe care va fi amplasata locuinta si daca venitul net al familiei dumneavoastra este de minim 850 lei noi.
Veniturile pe baza carora se calculeaza eligibilitatea, respectiv valoarea maxima finantata, pot fi reprezentate de urmatoarele surse:
100% venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor
50% venituri din chirii
50% venituri din dividende
80% venituri din profesii liberale.
Care este suma pe care o pot împrumuta?
Creditul acopera maximum 75% din valoarea proiectului de constructie sau extindere. Diferenta de minimum 25% aport propriu poate fi constituita din sume deja investite in constructie sau din numerar. Suma minima finantata este de 25.000 EUR pentru constructii si minim 10.000 EUR pentru proiectele de extindere. Suma maxima ce se poate finanta este 200.000 EUR.

Cum rambursez creditul?

Rambursarea creditului se face rate lunare care includ principalul, dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. Perioada de creditare poate fi de maxim 25 de ani. Perioada minima de creditare este de 10 ani, in afara cazului in care doriti sa solicitati o perioada mai mica, dar nu mai putin de 3 ani. Pentru acest tip de credite HVB Tiriac Bank acorda o perioada de gratie de pana la 12 luni (perioada in care se estimeaza finalizarea constructiei).

Ce costuri sunt implicate?
Dobanda este variabila si se calculeaza avandu-se in vedere cotatia indicelui EURIBOR la 6 luni la data de 31 decembrie a fiecarui an ce se aplica pana la data de 30 iunie a anului urmator si cotatia EURIBOR la 6 luni din data de 30 iunie, ce se aplica pana la data de 31 decembrie a aceluiasi an.
Pana la 31 decembrie 2006 dobanda este 6,24%/an pentru EUR.
Pentru Creditele Ipotecare acordate inainte de 22 mai 2006 dobanda este 9,54%/an pentru EUR.
Comisionul lunar de administrare este de 0,2% pentru credite in EUR, calculat la soldul creditului.
Comisionul de acordare este 2% platibil o singura data (minim 300 EUR).
Comisionul de rambursare anticipata (doar in primii cinci ani) este 2%, minim 150 EUR.

Nota: dobanzile si comisioanele mentionate mai sus se aplica creditelor acordate incepand cu data de 1 iulie 2006.

Ce garantii trebuie constituite?
Creditul va fi garantat cu:
ipoteca asupra terenului si constructiei viitoare.
asigurare de viata cesionata in favoarea bancii.
BONUS: HVB Tiriac Bank va ofera asigurarea de viata.
asigurarea pentru toate riscurile a imobilelor ipotecate cesionata in favoarea bancii
venitul lunar cesionat in favoarea bancii.
Ce documente trebuie sa aduc?
Copie dupa actul de identitate.
Cerere de credit completata.
Documente care sa ateste veniturile realizate (mai multe detalii în sucursalele HVB Tiriac Bank sau la HVB Tiriac Info Center.
Copie dupa Cartea de Munca (detalii in Ghidul Clientului).
Acordul privind interogarea la Centrala Riscurilor Bancare.
Acordul privind interogarea la Biroul de Credit.
Copii ale documentelor care atesta proprietatea asupra terenului
Proiectul de constructie / extindere realizat de o firma de specialitate sau de persoane autorizate.
Daca solicitantul creditului indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului asigurat.
Aceste documente pot fi completate / copiate la sediul bancii.

Alte articole