Numai 15% dintre locuinte au beneficiat de lucrari de reabilitare

Potrivit reprezentantilor producatorului de constructii Baumix, doar 15% dintre locuinte au beneficiat de lucrari de termoizolare, respectiv 1,25 milioane de locuinte.

 

In ceea ce priveste costurile medii pentru un reabilitarea unui imobil, acestea sunt de 2.035 de euro, fara TVA, pentru un apartament cu o camera, cu suprafata de 37 metri patrati, 2.860 de euro, fara TVA, in cazul unui apartament cu doua camere, de 52 metri patrati si 3.630 euro, fara TVA, pentru un apartament cu trei camere, de 66 metri patrati, potrivit standardelor de cost, adoptate de Ministerul Dezvoltarii si Turismului (MDRT), potrivit Wall Street.

 

Razvan Bobe, director de cercetare si dezvoltare in cadrul Baumix, a precizat: "Cea mai mare pondere a lucrarilor de reabilitare termica este detinuta de proiectele administratiei locale si, din pacate, finantarile acestor proiecte sunt in declin. In plus, reabilitarea cladirilor cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, nu se bucura de sprijinul populatiei". 

Alte articole