Locuinte pentru evacuatii si tinerii din sectorul 3

Un nou ansamblu de locuinte, destinat persoanelor evacuate din casele nationalizate si tinerilor, va fi construit, anul viitor, in sectorul 3 al Capitalei, valoarea investitiei fiind de aproximativ 35 de milioane de lei, a declarat marti, Liviu Negoita, primarul sectorului. Negoita a precizat in cadrul conferintei de presa, ca in anul urmator, pe Aleea Cioplea, va fi ridicat un ansamblu de locuinte care va cuprinde 250 de apartamente.
"Organizam o licitatie, in special pentru locatia din zona Cioplea, pe o suprafata de 11.100 de metri patrati, astfel incat sa putem construi aproximativ 250 de unitati locative, pe bani de la buget, in vederea atribuirii acestor locuinte persoanelor evacuate din imobilele nationalizate sau tinerilor care au dreptul la o locuinta", a explicat Negoita.

Primarul sectorului 3 a mai spus ca cerea de locuinte este mare (aproximativ 6.000), si a apreciat ca achizitionarea de apartamente de pe piata libera poate fi o solutie de rezolvare a problemei spatiilor locative pentru persoanele nevoite sa se mute din Centrul istoric al orasului. "Daca acolo (persoanele mutate din Centrul istoric – n.r.) o sa merga, nu vad de ce nu am folosi-o si pentru cei care au nevoie de aceste apartamente", a adaugat Negoita.

Liviu Negoita a estimat ca, pentru acesta constructie, de la bugetul local vor fi alocate intre 30.000.000 si 35.000.000 de miliarde de lei vechi. Primarul a precizat ca bugetul pentru anul urmator va fi asemanator celui din 2006, respectiv 550.000.000 de lei, din care cel putin 40 la suta vor fi dirijati catre investitii. Negoita a facut referiri si la procesul de evacuare a persoanelor care locuiesc in zona Centrului istoric.
"Sunt 162 de familiii care au acte de proprietate sau contracate de inchiriere valabil incheiate si care vor beneficia de un schimb locativ, chiriasii lasand liber apartamentul pe care l-au inchiriat, proprietarii urmand sa se mute pe perioada consolidarii acestor imobile intr-un apartament pus la dispozitie de municipalitate. Dupa terminarea lucrarilor, se vor intoarce la locuinte", a explicat Negoita.

Totodata, el a mai spus ca cele 2.800 de persoane care ocupa fara acte legale imobilele din Centrul istoric urmeaza vor fi evacuate, primaria de sector putand sa asigure masuri de protectie sociala (asistenta in camine) numai copiilor care trebuie sa parasesca locuintele. "Cred ca acesta actiune va incepe in primavara anului viitor", mai afirma primarul sectorului 3.

Alte articole