Ieftiniri mari la terenuri in ultimele 6 luni

Se pare ca preturile la terenurile din jurul marilor orase din Romania au scazut cu aproximativ 50 %.
De exemplu, localitatile din jurul Bucurestiului, respectiv Chitila, Bragadiru si Magurele au inregistrat cele mai mici preturi.

 

Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, un teren intravilan de 570 mp din Otopeni costa 28.800 de euro negociabil, mai exact 50,5 euro/mp. Putem observa o scadere la pretul terenurilor si in comuna Pantelimon,unde se poate vorbi de o scadere de la 94 la 75 euro/mp.
Trebuie remarcat faptul ca fata de inceputul acestui an cand era 196 euro/mp, astazi avem un pret mediu care a scazut cu 42,85% in primele 6 luni.

 

Se poate aminti de asemenea comuna Voluntari unde preturile au scazut cu 30%, unde se vinde un teren de 10.000 mp cu 80 euro.mp.

 

In Brasov, reducerea cea mai semnificativa de pret a fost observata in Sacele, unde in prezent se cere 48 euro/mp. O alta localitate din Brasov este Sanpetru , unde s-a ajuns la un pret mediu de 35 euro/mp.

 

Daca aruncam o privire in municipiul Constanta, vom observa cea mai semnificativa scadere de preturi la terenuri in localitatea Lazu. Aici putem vorbi despre o scadere cu 24,6 %, respectiv 22 euro/mp.

 

In Timisoara, putem aminti Mosnita Noua, unde pretul pentru achizitionarea unui teren a ajuns la 28 euro/mp, respectiv o scadere cu 44% inregistrata in primele 6 luni ale acestui an.
In Dumbravita, o localitatea renumita pentru vanzarea terneurilor de acum 2-3 ani, pretul mediu a ajuns la 61 euro/mp, dar se gasesc si preturi mai bune. De exemplu, pentru un teren de 600 mp, se plateste la ora actuala 33 euro/mp.

 

Pe de alta parte, in Cluj putem vorbi despre o scumpire de 5,71% inregistrata anul acesta , respectiv de la 70 pana la 74 euro/mp.

Alte articole