Eficienta energetica in constructii, case pasive si surse de energie regenerabila

Eveniment de referinta in domeniul eficientei energetice a cladirilor, organizat de REECO RO Expozitii SRL impreuna cu Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania AIIR-Filiala VALAHIA, pe 26 noiembrie 2010 la Sala Palatului, Bucuresti. Conferinta face parte dintr-un sir de evenimente desfasurate sub titlul RENEXPO®South-East Europe in perioada 24-26 noiembrie 2010. Acest targ international de expozitii si conferinte pentru energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari, respectiv case pasive si cu consum redus de energie, reprezinta platforma ideala pentru aprovizionarea cu informatii noi a arhitectilor, inginerilor, auditorilor energetici si tuturor celor interesati de utilizarea eficienta a energiei si surselor de energie regenerabila.

 

Piata constructiilor verzi in Romania creste foarte repede, iar investitorii si dezvoltatorii incep sa vada importanta constructiei sustenabile. Romania a fost obligata sa aplice directivele privind performanta energetica a cladirilor (EBPD), care necesita audit energetic, inca din 2007 pentru constructii noi.

 

Din 2011 vor deveni obligatorii si certificatele energetice pentru cladiri existente. In aceasta privinta sunt luate masuri atat de catre guvern cat si de catre auditori energetici, dar nivelul de implicare variaza in fiecare localitate. In acest context Romania a creat un cadru legal si institutional in conformitate cu cerintele Uniunii Europene pentru a promova eficienta energetica. Conferinta Eficienta energetica in constructii, case pasive si surse de energie regenerabila organizat de REECO, AIIR si UTCB va oferi noi posibilitati de informare in acest sector de activitate.

Alte articole