Veste buna pentru sinistratii din Dorohoi: Lindab le-a montat acoperisurile la case

In numai doua zile, 9 si 10 noiembrie, 30 de specialisti Lindab, organizati in opt echipe, au montat voluntar acoperisurile a opt case de pe santierul Habitat for Humanity din Dorohoi. Casele au fost acoperite cu tigla metalica si urmeaza sa fie pregatite pentru lucrarile de finisaj interior si exterior. Lindab a donat sisteme complete pentru acoperis: tigla metalica, jgheaburi si burlane, folia anticondens, elemente de tinichigerie si accesorii pentru montaj. De asemenea, echipele Lindab au sosit la Dorohoi cu toate sculele necesare pentru montaj.

 

Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania a precizat: ”Actiunea face parte din programul de parteneriat cu Fundatia Habitat for Humanity Romania, program in cadrul caruia Lindab a donat si montat voluntar invelitorile de acoperis pentru cele opt case. Le multumim celor 30 de specialisti parteneri care au venit din toate colturile tarii si s-au oferit ca voluntari, pentru a reusi sa redam increderea celor care au nevoie de ajutorul nostru. Noi ne-am facut treaba intr-un interval record si suntem convinsi ca locuintele vor fi finalizate in timp util, astfel incat Sarbatorile de iarna sa-i prinda pe acesti oameni in noile lor case”.

 

Beneficiarii lucrarilor au fost prezenti pe santier, asteptand cu nerabdare finalizarea lucrarilor si contribuind activ la constructie. „Se vede ca sunt specialisti. Nu ma asteptam ca in numai doua zile sa schimbe complet aspectul caselor”, a spus Ioan soltuz, unul dintre sinistratii dorohoieni care va primi o casa noua construita de fundatia Habitat for Humanity Romania.

Proiectul de reconstructie “si eu recladesc speranta” a fost lansat in august 2010, cand a fost deschis primul santier de reconstructie la Dorohoi si face parte din Programul de Raspuns la Dezastre al Habitat for Humanity Romania, declansat in urma gravelor inundatii din iunie 2010.

 

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile, Ventilatii si Building Systems sunt cele trei domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor: tigla metalica, acoperisuri faltuite, sisteme de jgheaburi si burlane, porti de garaj, constructii usoare, trape si luminatoare, elemente de siguranta pentru acoperis, sisteme de placari, profile usoare etc. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc. Lindab Astron Building Systems este lider european in cladiri metalice industriale si comerciale, pentru recreere, inclusiv cladiri multietajate, si ofera servicii complete pentru proiecte la cheie in toata Europa, prin reprezentantele locale si prin reteaua de parteneri autorizati.  

Alte articole