Dilema vanzatorului de locuinte: sa vand acum si apoi sa cumpar sau sa gasesc o noua locuinta si apoi sa vand?

Aceasta este, probabil, cea mai veche dilema din lumea imobiliara. Poti primi diverse argumente pro si contra, unele chiar impotriva intereselor tale sau stilului tau de viata. Totul se invarte in jurul sigurantei!

Vanzatorul vrea sa fie sigur ca nu face o miscare gresita si incepe sa caute o locuinta noua si sa inceapa demersurile pentru achizitionarea ei. "Daca vand si nu gasesc ceva mai bun? Nimeni nu vrea sa ramana in strada, nu? Atunci, mai bine nu vand!" Acesta este scenariul din mintea oricarui vanzator.

Noi iti oferim mai jos cateva argumente pentru care trebuie sa vinzi. Apoi vei avea timp sa cauti, sa alegi si sa cumperi in deplina siguranta, fara a fi stresat de timp. Ne vei intreba: de ce este rau sa ne interesam inainte de o noua locuinta? Iti raspundem: pentru ca este o piata grea, vei avea nevoie de toate energiile pentru a vinde si orice deviere de la acest drum este gresita!

1. Daca vinzi si apoi cumperi, ai timp pentru promovare. Locuinta ta va iesi pe piata la un standard de prezentare ridicat si vei putea astfel sa inlaturi orice concurenta.

2. Daca vinzi si apoi cumperi vei putea obtine un pret mai ridicat decat in situatia inversa. Vei putea sa negociezi conditii avantajoase, vei fi mai sigur, mai stapan pe situatie.

3. Ai posibilitatea eliberarii locuintei intr-un anumit timp (de exemplu o luna de zile), suficient pentru a gasi o locuinta mai spatioasa, pozitionata in zona preferata, pentru tine si familia ta.

4. In caz extrem, o chirie pe o perioada scurta, de 1-3 luni, iti ofera timp in plus si astfel cautarile tale vor fi incununate de succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

 

 

Alte articole