Daca stai la casa, gandeste-te si la… casuta pentru caine

Tot mai multi romani sunt astazi posesori de caine, pisica sau alt animal de companie, desi foarte multi dintre acestia locuiesc la bloc. Chiar si in ceea ce priveste persoanele care traiesc in mediul rural sau la casa in mediul urban, relatia cu pisica si cainele nu mai este una tocmai functionala: pisica nu prea mai are rol de vanator de soareci, iar cainele nu mai este atat de important ca paznic. Desigur, functiile pot exista, dar mai putin in prim-plan.

In lumea moderna in care exista dispozitive anti-daunatori si sisteme de securitate performante, pisica si cainele sunt cu adevarat prieteni in sau pe langa casa omului. Totusi, daca alegi sa locuiesti la casa, cel mai bine este sa ai alaturi si un caine, eventual si o pisica. Viata alaturi de animale de companie este mai placuta, iar acestea cer atat de putine lucruri de la noi, oferindu-si iubirea si increderea totale.

Beneficiile pe care le aduc animalele de companie sunt dovedite inclusiv de studii medicale. In tot mai multe tari, cainii si pisicile (si chiar alte animale prietenoase) sunt folosite in scop terapeutic in spitale, pentru a aduce bucurie persoanelor bolnave.

Daca stai la casa, nu uita si de… casuta pentru caine. Ideal este sa ii permiti cainelui mobilitate – renunta la lant si lasa-l liber in curte! Lantul este o adevarata tortura pentru caine, cine si-ar dori sa traiasca toata viata legat?! Cainele va aprecia daca are casuta lui proprie – gasesti modele din lemn, foarte frumoase, in magazinele de bricolaj si in unele magazine online. Casuta il va apara de caine de frig, dar si de arsita zilelor de vara.

In prezent exista tot mai multe produse si servicii care simplifica pentru oameni „misiunea” de crestere a animalelor de companie. Transport caini Anglia in conditii sigure? Da, exista chiar si asa ceva, transport international pentru caini.

„Respectam toate normele legale in domeniu, asigurandu-ne asfel ca oferim servicii sigure pentru animalele transportate. Suntem autorizati de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care ne reglementeaza activitatea pe aceasta nisa de servicii pentru posesorii de animale de companie”, se mentioneaza pe www.transport-caini.net, website-ul unei firme din Bucuresti, despre a carei activitate se poate citi si pe Facebook (https://www.facebook.com/transport.caini.international) sau Google Plus (https://plus.google.com/117114720912534140745).

Alte articole