Cumpara o casa de vacanta pentru a te proteja de nebunia orasului si de efectele crizei

Motivele pentru a cumpara o casa de vacanta sunt multiple. Iti poti cumpara o casa la munte unde te poti retrage impreuna cu familia si prietenii pentru o portie de aer proaspat sau pentru practicarea sporturilor de iarna. Iti poti cumpara o casa de vacanta intr-o statiune pe litoral pentru zile de relaxare si nopti nesfarsite. Iti poti cumpara, de asemenea, o casa de vacanta intr-un sat uitat de lume, pentru a fi mai aproape de origini si pentru a-ti incarca bateriile.

Oricare ar fi alegerea ta, inainte de a face pasul trebuie sa-ti faci un plan de bataie. Investitia ta trebuie sa-ti aduca beneficii atat personale cat si financiare si, desi in cele mai multe din cazuri, deciziile se iau pe fond emotional, n-ar fi rau sa tratezi si aceasta achizitie ca pe o afacere.

In primul rand trebuie sa stabilesti care va fi destinatia casei de vacanta. Va fi folosita exclusiv in scop personal sau vei dori sa o inchiriezi pentru a obtine profit?

1. O casa de vacanta este o proprietate ca oricare alta si nu putini sunt cei care-si pastreaza banii in acest mod. Avantajele sunt numeroase:
-in primul rand astfel de investitii sunt mai ieftine decat locuintele obisnuite din oras
-taxele si impozitele sunt mai reduse
-exista posibilitatea recuperarii investitiei prin inchiriere
-casele de vacanta sunt mai putin afectate de dezechilibre economice; chiar daca exista scaderi de preturi, in situatia caselor de vacanta acestea nu sunt prabusiri de preturi.
-valoarea caselor de vacanta creste exponential cu valoarea zonei turistice respective.

2. Daca doresti sa transformi casa ta de vacanta intr-o mica afacere, sfatul nostru este sa cumperi intr-o zona cautata! O statiune, vecinatatea unui obiectiv turistic major, un lac de pescuit sau de agrement, pot fi variantele castigatoare. Calculeaza-ti bine bugetul pentru ca astfel de proprietati de regula sunt mai scumpe. Si angajeaza-ti un administrator! Cineva va trebui sa gestioneze mica ta afacere si ar fi de preferat sa locuiasca in zona. Asta in cazul in care nu vrei sa o faci chiar tu. De asemenea amenajarile interioare trebuie sa fie in pas cu scopul propus. Si acestea se traduc in bani.

3. Daca doresti un refugiu de nebunia orasului in care locuiesti atunci vei cauta o zona retrasa, in munti, unde doar adierea vantului, cantecul pasarilor si zborul fluturilor iti vor insoti vacantele. O casa de lemn ascunsa intre brazi, cu dotari cuprinzand strictul necesar, este varianta ideala. Costurile unei astfel de achizitii sunt mici, intretinerea nu foarte costisitoare si te poti bucura de liniste si relaxare oricand doresti

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile (www.cluj-case.ro), spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

 

Alte articole