Cum decorez camera copilului meu ?

Nu poti sa te plimbi printr-un magazin de copii fara sa observi toate lucrurile minunate pe care viitorii parinti trebuie sa le cumpere inainte de sosirea bebelusului. Totul este foarte scump si te intrebi – cum imi voi putea permite o camera superba pentru micutul meu ? Lista cu lucruri care sunt necesare este nesfarsita , de la haine la mobilier, si de la accesorii la jucarii, este suficient pentru a zdruncina orice buget.

 

Dar trebuie sa rezisti tentatiei de a crede ca bebelusul tau trebuie sa aiba totul nou.Majoritatea lucrurilor vor fi folosite pentru un timp foarte scurt, astfel ca e recomandat sa economisesti bani pentru lucruri care vor rezista mai mult. Foloseste-ti talentele personale pentru a crea o camera speciala pentru micutul tau. Sunt moduri prin care sa gasesti tot ce ai nevoie si unele dintre lucrurile pe care le vrei cu adevarat, si inca sa-ti mai ramana bani.

 

In primul rand trebuie sa tii cont de siguranta !

Desi nu trebuie sa faci totul inainte de sosirea copilului, este o idee buna sa ai o lista cu problemele de siguranta de care sa tii cont, cum ar fi carucioare, patuturi, scaune de masa sau de masina.

Cea mai buna metoda sa economisesti bani cand vine vorba de amenajarea camerei copilasului, este sa accepti cadouri de la alte mamici.Daca ai o prietena sau o ruda cu un copil cu 3 pana la 6 luni mai mare decat al tau, te poate ajuta foarte mult. Multi parinti sunt bucurosi sa dea mai departe lucrurile de care copilul lor nu mai are nevoie.

Apoi, daca lucrurile nu le primesti pe post de cadou, poti sa imprumuti lucrurile principale de care vei avea nevoie.De exemplu, poate ai o prietena care are un copil de 3 ani si care nu mai are nevoie de patut, cu siguranta ti-l va imprumuta cu placere.

Multi oameni au articole pentru copii de care pur si simplu nu mai au nevoie si nu stiu cum sa scape de ele.Poate se gandesc ca le vor folosi din nou, dar pe moment tu ai putea sa le folosesti mult mai bine.

Obiecte usor uzate si intr-o stare buna se pot gasi prin anunturile din ziar, sau consignatii. Este o posibilitate de a avea lucruri care de multe ori pot avea o calitate mai buna decat cele noi.
Nu uita sa cauti doar lucruri curate si practice.

 

Stabileste un buget si incadreaza-te in el !

Fii realist si decide ce ai nevoie cu adevarat, chiar daca este placut sa cumperi multe lucruri adorabile pentru micuti, de mult ori nu ai nevoie de atat de multe.

 

 

Gandeste-te la timpul prezent dar si la viitor !

Rezista tentatiei de a zugravi camera copilului in culorile traditionale roz sau albastru.Incearca sa alegi o culoare placuta care sa reziste intre 5 si 10 ani, cum ar fi o nuanta pala de verde, un crem galbui sau un albastru deschis ca si cerul.

 

Fii creativ ! Amenajeaza de unul singur !

E ocazia de a descoperi chiar unele talente ascunse si de a economisi niste bani. Picteaza mobila in culori vii, si incearca sa faci modele pe perete sau pe mobila. Poti gasi de asemenea poze cu animale distractive si sa le pui in rama pe perete.

In concluzie, relaxeaza-te, si viata ta va fi mai ordonata decat crezi. Bucura-te de camera copilului tau !

Alte articole