Credit Agricole Bank Romania suplimenteaza plafonul pentru creditele Prima Casa

Credit Agricole Bank Romania a primit aprobarea FNGCIMM pentru suplimentarea plafonului de credite Prima Casa, cu 4 milioane Euro.
Din 2009, anul in care programul a fost lansat, banca a acordat 500 de credite, in valoare de aproximativ 22 milioane Euro.
Creditul Prima Casa se poate contracta in RON sau in Euro, pe o perioada de pana la 30 de ani.
Suma maxima acordata este de 57.000 Euro (sau echivalent in RON) in cazul proprietatilor vechi si de 66.500 Euro (sau echivalent in RON) in cazul proprietatilor noi (construite pe baza autorizatiilor eliberate dupa data de 22.02.2010, cand a intrat in vigoare HG 119/2010; proprietatea poate fi achizionata dupa finalizarea constructiei).
Avansul minim necesar este de 5% din valoarea proprietatii, iar banca va finanta restul de pana la 95%. Dobanzile sunt foarte avantajoase: pentru creditele in Euro, dobanda este de 3,99% plus Euribor la 3 luni, iar pentru creditele in RON, dobanda este de 2,5% plus Robor la 3 luni. Clientul nu trebuie sa plateasca niciun comision, inafara de cel de administrare anuala de 0,49% din jumatatea valorii creditului, solicitat de FNGCIMM.
“Programul Prima Casa este foarte important, atat din punct de vedere social, cat si economic. Acesta este motivul pentru care am decis sa suplimentam plafonul acordarii creditelor si in acelasi timp, sa venim in intampinarea nevoilor clientilor nostri.”, a declarat dl. Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

Alte articole