Casele executate silit de banci – vanzare dificila

 Romanii care sunt tentati sa cumpere un bun executat silit, oferit de banca la preturi avantajoase intampina o problema si anume ei nu reusesc sa gaseasca la timp finantarea.

 

Bancile pretind clientilor un avans de 10% din costul imobilului iar restul de 90% trebuie sa fie achitat in 30 de zile. Solutia ar fi ca banca care pune la vanzare bunul sa acorde si creditul, acceptand chiar si plata in rate. Dar, din pacate bancile se feresc de refinantarea unui bun care le-a creat deja probleme. Bancile au executat silit aproximativ 4.300 de imobile, in primele 3 luni ale acestui an, din care potrivit Gandul, au fost vandute doar 10%.

 

Este important de mentionat faptul ca, acele persoane care nu reusesc sa plateasca pretul integral al imobilului in 30 de zile, si care nu beneficiaza din partea bancii de posibilitatea de a plati in rate, se afla in situatia de a pierde avansul de 10%. Clientii care si-au asumat cumpararea bunului, sunt obligati sa achite si costurile executarii silite.

 

Reprezentantul Raiffeisen a declarat : “De cele mai multe ori, avansul acopera aceste costuri, dar nu se intampla intotdeauna, asa incat cumparatorul promitent trebuie sa aduca si fonduri suplimentare”

Alte articole