ANL-urile pot fi vandute chiriasilor

 Guvernul a decis ca ANL-urile pot fi vandute chiriasilor, dupa ce acestea au devenit proprietatea privata a statului, initial fiind proprietate publica.

 

In acest fel chiriasii ANL vor avea posibilitatea sa cumpere locuintele pentru care pana acum plateau chirie. Este vorba despre preturi mai mici bineinteles, astfel o garsoniera de 40-50 metri patrati va putea fi achizionata la un pret de sub 19.140 euro. Pentru un apartament de doua camere, avand o suprafata de aproximativ 58 metri patrati, se va plati mai putin de 26.950 euro.

 

Chiriasii ANL vor plati pentru un apartament de trei camere, de 70 metri, mai putin de 36.014. 

 

De multe ori preturile ANL-urilor sunt mai mari decat cele de pe piata libera. Vorbim aici despre orasele mici, unde un proprietar care vrea sa vanda urgent o locuinta ajunge sa ceara si 12.500 de euro.

 

Acestea sunt cele 15 judete in care se vor vinde blocurile ANL: Moineşti (judeţul Bacău), Sînmartin şi Ştei (Bihor), Bistriţa (Bistriţa Năsăud), Râmnicu Sărat (Buzău), Călăraşi (Călăraşi), Pucioasa (Dâmboviţa), Galaţi (Galaţi), Târgu Jiu (Gorj), Târgu Frumos (Iaşi), Buftea (Ilfov), Orşova (Mehedinţi), Balş (Olt), Tăşnad (Satu Mare), Siret şi Suceava (Suceava) şi Râmnicu Vâlcea (Vâlcea).

Alte articole