Casa sau apartament? Ce alegi?

Cu totii trebuie sa decidem unde am vrea sa locuim. Sa fie o casa sau un apartament?

 

In primul rand aceasta decizie depinde de situatia financiara a fiecaruia. Tinerii care inca studiaza sau si-au terminat studiile de curand nu-si permit sa cumpere o casa. De aceea, ei traiesc de obicei cu parintii sau inchiriaza un apartament mic cu una sau doua camere, iar daca sunt norocosi poate chiar unul cu 3 camere. In general tinerii se adapteaza mai usor. Dar un apartament incepe sa devina inconfortabil cand tinerii doresc sa aiba o familie. Acesta este momentul in care ei incep sa caute un apartament sau o casa mai mare. Intr-o casa, familia are mai mult spatiu pentru toti membrii; copii se pot juca in gradina sau langa casa si nu trebuie sa se joace in strada unde este trafic.

 

Singurul avantaj de a locui intr-un apartament este acela ca in general apartamentele nu sunt atat de scumpe si de obicei sunt situate in oras, deci totul este aproape si la indemana. Acolo sunt toate magazinele, birourile, si multe locuri unde poti merge cand vrei sa te distrezi impreuna cu prietenii.

 

Pe de alta parte, cand inchiriezi un apartament, nu este proprietatea ta. Poti avea vecini care nu-ti plac si care sunt galagiosi. Ei sunt atat de aproape incat trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca nu poti face nimic in privinta asta.
Casele in schimb sunt mult mai spatioase, dar de asemenea mult mai scumpe.Un apartament mediu are un hol micut. Din acest hol poti de obicei sa ajungi in fiecare camera. Bucataria este destula de mica de asemenea, cu un aragaz si mai multe rafturi. Exista un loc pentru masa si scaune si daca ai noroc poti sa strecori si un frigider acolo.Deoarece bucataria, baia si toaleta sunt atat de mici, oamenii adesea incearca sa le recontruiasca potrivit dorintelor lor. Dar desigur asta se intampla doar dupa o intelegere cu proprietarul apartamentului. Celelalte camere sunt in general destul de mari. In camera de zi este de obicei o canapea, doua fotolii si o masuta. Televizorul nu poate lipsi si sa nu uitam ca in fiecare camera de zi exista rafturi pe care apar decoratiuni, portelan si cateodata flori.

 

 

O casa pe de alta parte este mai spatioasa, cu multe camere si ce e mai important poate fi amplasata intr-o zona linistita in afara orasului. De obicei intr-o casa exista cel putin doua dormitoare, camere pentru copii, o camera de zi mare, o bucatarie, doua bai si bineinteles un pod. La casa poate exista de asemenea o pivnita , deoarece cu siguranta este o gradina afara, asa incat exista si un loc unde pot fi depozitate legumele si fructele.In zilele noastre, aproape toata lumea are o masina asa incat va exista cu siguranta si un garaj. Problema este ca e destul de dificil sa detii o casa. Cel mai usor mod de a dobandi o casa este sa castigi la loterie sau sa mostenesti o ruda bogata care avea multi bani sau o casa frumoasa.

 

 

 Dar exista si alte moduri de a achizitiona o casa de asemenea. Oamenii pot imprumuta banii de care au nevoie de la o banca si sa-i returneze in fiecare luna, dar in acest caz ei trebuie sa plateasca si dobanzile aferente.

 

Fiecare persoana este libera sa aleaga unde isi petrece viata si un lucru este cert oamenii aleg unde sa traiasca in functie de nevoile si de posibilitatile lor. Nevoile fiecaruia sunt atat de diferite incat este greu sa spui care este alegerea cea mai buna.

Alte articole