Premierul Boc doreste ca bancile sa fie mai active in Programul “Prima Casa”

Emil Boc, primul-ministru al Romaniei, si-a exprimat solicitarea ca bancile sa fie mai permisive in acordarea creditelor pentru ridicarea locuintelor de la zero, in acest mod autoritatile locale putand sa elibereze mai repede autorizatiile de constructie.

 

Boc a declarat conform publicatiei Capitalul : "De aici inainte si eu ma voi duce pe firul apei. Din partea statului, practic, am facut tot ce ne cerea legea. Conventiile au fost semnate. Acum as vrea ca si bancile sa raspunda prompt la acest program de finantare a constructiilor de locuinte de la zero si cele 12 banci din program sper sa-si mediatizeze cat mai repede cu putinta si sa-si puna la dispozitie conditiile tehnice pentru ca oamenii sa poata accesa acest program.

 

Emiterea unei autorizatii de constructie dureaza de la o luna la cateva luni – am fost primar si stiu acest lucru -, dar din moment ce bancile ar putea fi mult mai active, s-ar putea ca cei interesati sa obtina mai repede autorizatiile de constructie".

 

Premierul Emil Boc a declarat ca la ora actuala exista 12 banci care au semnat conventii cu Fondul National de Garantare pentru Programul "Prima Casa" : "12 banci au semnate deja conventiile cu Fondul pentru a putea da credit de 70.000 de euro sau 75.000 de euro cu garantia statului, pentru locuinte construite de la zero – BRD, Banca Transilvania, CEC"

 

Boc a mai precizat ca din luna august mai multe credite pentru constructia caselor de la zero vor fi acordate cu garantie de la stat.

Alte articole