Asigurarea locuintelor ridica deja probleme

Potrivit publicatiei Ziarul Financiar, asigurarea obligatorie a locuintelor a ridicat deja probleme. Jumatate din companiile membre ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) mentioneaza ca nu au sistemul informatic necesar pentru a emite polite de asigurarea, si asta se intampla la 2 saptamani de la lansare.

 

Agentiile contactate cu scopul de a incheia o polita de asigurare, au dat un raspuns descurajator la intrebarea : “as putea sa inchei o polita de asigurare la dumneavoastra?”, si anume: “inca nu este functional sistemul informatic”, sau “reveniti peste cateva zile”.

 

La o agenţie a Uniqa Asigurări, din Capitală, un agent intrebat de o asigurare obligatorie pentru locuinta a spus: "Nu este pus la punct sistemul informatic, mai sunaţi peste câteva zile. Oricum, aveţi termen de şase luni pentru a încheia asigurarea". In schimb la alte companii, poliţele obligatorii pentru locuinţe se emit numai de la sediul central.

 

Radu Popescu, consilier în cadrul PAID, a declarat "Din evidenţele noastre, un singur asigurator membru al PAID nu a emis până acum nicio poliţă, în rest toţi au emis. Nu există formulare de care să aibă nevoie, poliţele se emit în sistem electronic, se generează prin calculator. Nu cred că au fost prinşi pe nepregătite asiguratorii, înainte de 15 iulie (data de la care asigurările de locuinţă au devenit obligatorii – n. red.) toţi spuneau că sunt gata" . Acesta a mai mentionat ca Astra are o cotă de piaţă de 70% pe asigurările obligatorii după primele două săptămâni.

 

In concluzie anumiti asiguratori par a fi nepregatiti pentru emiterea politelor de asigurare obligatorie pentru locuinta, chiar daca acest proiect era in discutie de cativa ani.

Alte articole