BIG BUILD 2010: dupa numai 5 zile de constructie, 12 familii vor avea o casa noua

În doar 5 zile la Beiuş, judeţul Bihor vor fi ridicate cu ajutorul a 150 de voluntari nord-irlandezi şi români 12 locuinţe noi pentru familii defavorizate;
• Proiectul Big Build 2010 este deja la a doua ediţie şi marchează Ziua Mondială a Locuirii, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite încă din 1986;
• Numeroase personalităţi din România şi Irlanda de Nord vor participa la lucrările de construcţie din proiect ca un gest de solidaritate cu zecile de mii de familii din România care trăiesc în condiţii inumane şi au nevoie urgentă de ajutor.

Între 4 şi 8 octombrie 2010, la Beiuş, judeţul Bihor, voluntari, personalităţi din România şi din lume, se vor reuni sub acoperişul unui amplu eveniment de construcţie rapidă, BIG BUILD 2010.

12 locuinţe noi vor fi ridicate în numai 5 zile pentru familii şi tineri dezavantajaţi care locuiesc în condiţii foarte grele.

 

Lansarea proiectului BIG BUILD va avea loc luni 4 octombrie, Ziua Mondială a Locuirii și sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni a lunii octombrie, în întreaga lume. Această zi a fost desemnată oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite cu scopul de a atrage atenţia asupra stării precare a comunităţilor în care trăim şi asupra dreptului fundamental al omului la o locuinţă sănătoasă şi decentă.

 

Cei 150 de voluntari din Irlanda de Nord dar şi din ţara noastră, vor începe lucrările de construcţie luni dis-de-dimineață, alături de beneficiarii acestui ambiţios proiect, pentru ca cele 12 locuinţe să fie gata până la sfârșitul săptămânii.

 

„Le mulţumesc din suflet tuturor celor care mă vor ajuta să-mi construiesc casa. Lecţia pe care am învătat-o de la ei e importantă şi n-o voi uita niciodată: tot timpul voi încerca să-i ajut şi eu pe cei care au nevoie sprijinul meu, de cite ori voi avea ocazia!”a spus Zoltan Kiss, unul dintre beneficiarii Big Build 2010, care a crescut în orfelinat și niciodată nu a cunoscut sensul cuvântului, “acasă”.

 

Big Build a devenit cel mai important eveniment anual al Habitat for Humanity România. Anul trecut, în aceiaşi comunitate bihoreană, peste 200 de voluntari români şi internaţionali au ridicat 10 locuinţe în numai 5 zile, alături de beneficiarii proveniți din orfelinate, de personalitați ale sportului românesc, de diplomaţi şi de politicieni din Europa occidentală şi România.

 

“Mi-a plăcut tare mult atmosfera de şantier pe parcursul celor 5 zile foarte obositoare, dar atât de încărcate cu emoţii. Am fost mulţi, am lucrat susţinut şi ne-am simţit cu toţii, extraordinar. Am cunoscut familia care locuieşte acum în casa ridicată şi cu ajutorul meu, pentru că a lucrat cu noi pe durata proiectului.” îşi aminteşte Ian Caddell, voluntar Big Build 2009.
 

Alte articole