BCR a aprobat credite Prima Casa in valoare de aproximativ 30 milioane EUR

Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat, in cadrul Programului Prima Casa 3, credite in valoare de aproximativ 30 milioane EUR.

 

„Cu creditele BCR Prima Casa 3 suntem in masura sa ajutam numai pana acum 735 de familii sa isi achizitioneze prima lor locuinta. Preconizam ca pana la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casa 3 sa acordam peste 1.500 de credite. Dupa numarul de credite acordate si prin valoarea acestora, BCR este liderul recunoscut al acestui program guvernamental, datorita profesionalismului cu care abordam nevoile clientilor. Programul Prima Casa a avut un rol benefic in economia Romaniei incurajand piata rezidentiala in perioada pe care o traversam”, a declarat Ştefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

 

In cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 EUR.

Dobanda practicata de banca este de numai 4,76%/an pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la BCR formata din EURIBOR3M +3.75% si de 4,96%/an formata din EURIBOR3M + 3.95% pentru clientii care nu au o relatie cu Banca.
BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza. Banca acorda credite in euro atat pentru achizitia, cat si pentru constructia de locuinte, cu un avans minim de 5%. Rata dobanzii este exprimata in functie de EURIBOR la 3 luni plus o marja cuprinsa intre 3,75% si 3,95%, in functie de istoricul pe care solicitantul il are cu BCR. Virarea salariului in cont la BCR de cel putin 6 luni sau un comportament bun la plata la creditul BCR in derulare de minim 6 luni reprezinta conditia necesara pentru a beneficia de o marja de dobanda de numai 3,75%.

 

De exemplu, pentru un credit in valoare totala de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunara este de 210,45 EUR, calcul valabil in februarie 2011, pentru clientii cu istoric BCR, dobanda variabila 4,824%/an (EURIBOR 3M + 3,75%), DAE = 5,44%, iar valoarea totala platibila este de 79.357 EUR.
Comisioanele bancare sunt 0%, iar comisionul anual datorat FNGCIMM este de 0,49%, aplicat la soldul creditului. Costul de evaluare al apartamentului este de 300 RON, inclusiv TVA.

In plus, toti cei care solicita un credit Prima Casa de la BCR in perioada 14 februarie – 14 aprilie BCR si pana la data de 14 iunie 2011 se efectueaza acordarea creditului, intra automat in tragerea la sorti ce are ca premii 10 vouchere a cate 1.000 euro fiecare (contravaloarea in lei), pentru achizitia de electrocasnice.

 

Pentru anul acesta, BCR a pus in aplicare mai multe masuri care sa le asigure clientilor un acces mai usor la informatii si consiliere de specialitate privind creditele Prima Casa, precum si proceduri care sa inlesneasca procesul de creditare.

Una dintre aceste masuri este “Ziua Usilor Deschise”. Astfel, in weekend-urile 26-27 februarie si 12-13 martie, BCR ii invita pe toti cei interesati in unitatile deschise atat sambata, cat si duminica, in intervalul orar 09:00 – 13:00, pentru a ii informa si consilia cu privire la pasii necesari pentru a beneficia de un credit Prima Casa de la BCR.

 

“Dorim sa le oferim clientilor nostri tot sprijinul necesar pentru obtinerea unui credit in cadrul programului Prima Casa, si daca ei investesc un timp important in acest proces, atunci vom face si noi acelasi lucru”, a precizat Ștefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

 

Lista unitatilor deschise este disponibila pe www.bcr.ro

BCR a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 64 milioane EUR pentru acordarea de credite in cadrul Programului guvernamental Prima Casa 3.

BCR este liderul Programului Prima Casa acordand in cadrul Programului Prima Casa 1 si 2, credite in valoare de peste 525 milioane EUR, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului. 

Alte articole