Anul 2011 se anunta a fi cel al executarilor silite

Anul 2011 se anunta a fi mult mai roditor din punct de vedere al executarilor silite. Persoanele care nu-si mai pot plati ratele la banci vor trebui sa dea piept cu realitatea dura prin care banca le va executa silit locuintele.

 

Aceasta situatie trista pentru cei care nu-si mai pot achita datoriile este de fapt o afacere avantajoasa pentru cumparatori, care vor avea posibilitatea sa cumpere imobilele respective la preturi de pana la 50% mai mici fata de valoarea reala a pietei.

 

Pana in momentul in care proprietarul va fi executat silit, banca propune rescadentari si refinantari iar daca nu functioneaza asa atunci se recurge la o vanzare de comun acord. In momentul in care vanzarea nu are loc  se recurge la ultimul pas si anume, executarea silita, potrivit publicatiei Adevarul.

 

In prima faza banca incearca sa scoata la vanzare imobilul la un pret evaluat de un expert ANEVAR. La urmatoarea licitatie pretul scade cu 25%, iar daca nu se vinde nici de data aceasta, atunci pretul merge si mai jos cu inca 25%. 

Alte articole