Se spune ca atunci cand faci ceva care isi place, chiar daca este o munca, aceasta va fi extrem de usoara. Multe persoane reusesc sa-si transforme hobby-urile in mici activitati profitabile in timpul liber. In unele cazuri, se merge pana la a depasi bariera de part-time si de a merge spre o activitate pe cont propriu care sa poata tine loc de un job propriu-zis.
Este cazul celor pasionati de fotografie, care incep prin a-si face portofolii strict pentru placerea proprie, apoi incep sa obtina mici contracte pentru task-uri tot mai importante. La fel se intampla si in domeniul muzical, unde mai intai este pasiune si apoi – cu putin noroc – poate rezulta un loc de munca in lumina reflectoarelor. Ne referim aici atat la cantareti, cat si la cei care practica activitatea de DJ.
Pentru ca foarte multi oameni isi petrec timpul liber pe internet, de aici pornesc foarte multe hobby-uri care se transforma apoi in posibilitati de castiguri financiare. Astfel, unii descopera tranzactiile bursiere, inclusiv cele de pe Forex. Trebuie subliniat ca astfel de activitati nu sunt job-uri in sine, ci mai degraba jocuri (riscante) in care este nevoie de foarte multe cunostinte, dar si de inspiratie si noroc.
Alte persoane pasionate de sport aleg sa isi puna in valoare experienta din acest domeniu in pariuri sportive online, mai ales ca in prezent exista o multime de agentii licentiate in tara noastra, unde se poate juca 100% legal. O varianta extrem de interesanta este cea reprezentata de pariuri live pe cele mai importante competitii sportive: in timpul desfasurarii acestora, se poate paria instant pe anumite elemente, ceea ce face totul foarte palpitant, dar creste in acelasi timp sansele de castig.
Este oricum indicat sa gasesti activitati in timpul liber care sa-ti faca foarte multa placere, dar care in acelasi timp sa aiba potentialul de a te ajuta si pe plan financiar. Jocurile de noroc nu pot fi o meserie (desi exista persoane care afirma ca traiesc din astfel de venituri pe care le castiga regulat), dar pot fi si ele o varianta buna, atat timp cat sumele riscate nu pun niciodata in pericol stabilitatea financiara (sa nu risti mai mult decat poti pierde).