Plasele pentru tantari – accesorii utile la orice fereastra

 Daca ti-ai renovat casa si ai avut grija sa o dotezi cu ferestre de calitate, cu profile PVC de ultima generatie, cu geam termopan, nu trebuie sa uiti de niste accesorii extrem de utile: plasele impotriva tantarilor. Acestea sunt cele mai eficiente metode de a evita orice insecte care ar putea intra in locuinta. Practic, se poate vorbi despre o metoda de preventie – nu lasi insectele sa patrunda in casa. Este mult mai bine sa instalezi plase de tantari de buna calitate, in loc sa cumperi alte aparate care sa omoare tantarii (unele dintre ele avand si efecte controversate asupra oamenilor, animalelor si mediului inconjurator).

 
Plasele pentru tantari nu sunt deloc scumpe, dar este important sa cumperi unele realizate din materiale de calitate, care sa reziste bine de-a lungul timpului. In prezent, exista trei tipuri principale de plase impotriva tantarilor / insectelor: plase cu balamale, plase de tip rulou si plisse. Conform specialistilor din domeniu, este nevoie ca plasele sa fie, dupa montare, cat mai bine intretinute – un proces responsabil de ingrijire a plaselor, pentru ca perioada lor de viata sa fie prelungita pentru un timp cat mai indelungat.
 
Plasele cu balamale au nevoie de cea mai multa atentie, pentru ca pot fi afectate cu usurinta de ger, de vant si chiar de zapada, pe timpul iernii. Astfel, se recomanda ca acestea sa fie demontate in apropierea lunilor de iarna, urmand a fi montate din nou primavara. Plasele de tip rulou sunt actionate cu ajutorul unui siret, iar acesta trebuie cat mai bine protejat pentru a nu se rupe. Toate tipurile de plase trebuie sa fie mentinute cat mai curate. Cel mai simplu este cu plasele cu balamale, care se pot spala chiar in cada, atunci cand sunt foarte murdare.
 
Cei care au nevoie de plase impotriva tantarilor pot solicita oferte de la firmele care realizeaza si ferestre de tip PVC cu geam termopan. Cel mai simplu este de cautat plase tantari bucuresti (sau orice alt oras de interes) direct pe internet, caci aici se pot obtine preturi minime.

Alte articole