Tranzactiile imobiliare sunt in scadere in 2012

Primele luni ale anului au adaugat noi proiecte rezidentiale pe lista insolventelor sau a falimentelor, potrivit unui comunicat de presa. Lipsa de finantare si discrepantele intre puterea de cumparare scazuta si nivelul preturilor din piata imobiliara limiteaza numarul de tranzactii si mentin cererea efectiva de apartamente la un nivel scazut.

Comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, chiriile au inregistrat usoare scaderi pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, ceea ce se reflecta in numarul mare de tranzactii. In 2012 sunt asteptate noi scaderi ale ratei de neocupare pana la aproximativ 12-13% pe fondul scaderii activitatii de constructie si al mentinerii cererii de spatii de birouri.

Pe fondul relativei stabilitati inregistrate anul trecut, anul 2012 a debutat cu relansarea unor proiecte mai vechi. In primele trei luni ale anului, stocul de spatii comerciale moderne a ramas neschimbat, usoare schimbari fiind inregistrate in ceea ce priveste nivelul chiriilor, care a scazut cu circa 5% fata de ultimul trimestru al anului precedent.  

Alte articole