Termoizolarea reduce impactul cresterii pretului gigacaloriei

Reprezentantii producatorului de materiale de constructii Baumix declara ca, in conditiile in care in anumite orase pretul gigacaloriei aproape s-a dublat, termoizolarea, care reduce cu circa 30% costurile intretinerii, este vazuta in prezent tot mai mult ca o investitie prioritara.

 

“Semnalele din piata sunt tot mai clare. Asociatiile de proprietari nu pot influenta pretul gigacaloriei, care in aceasta iarna va creste cu pana la 50% in anumite orașe, insa pot evita, prin intermediul sistemelor de termoizolare, pierderile de caldura care le incarca facturile si sunt tot mai dispusi sa faca aceasta investitie cu efecte pe termen mediu si lung,” a declarat Razvan Bobe, director in cadrul companiei.

 

Multi proprietari care au amanat reabilitarea termica iau acum in calcul aceasta lucrare si cauta solutii de finantare fiindca inteleg ca, desi costurile ajung la circa 1000 de euro pentru un apartament de 2 camere, ele sunt amortizate chiar in mai putin de 3 ani, dat fiind nivelul in crestere al facturilor, declara reprezentantii companiei.

 

In anul 2009, Baumix a reabilitat un numar de aproximativ 200 de blocuri, la nivel national, pentru anul 2010 estimand ca numarul se va mentine deoarece compania a adoptat o strategie conservatoare in privinta proiectelor noi, acordand prioritate lucrarilor care ofera siguranta financiara.  

Alte articole