Refinantarea creditului reduce rata considerabil

Pentru cei care se afla in situatia de a avea un credit care le pune probleme exista solutia de a alege refinantarea creditului ipotecar.

 

Astfel ca acel client care opteaza pentru refinantarea unui credit ipotecar de 50.000 de euro poate sa-si reduca suma totala pe care o va plati chiar si cu 10 pana 40.000 de euro prin aceeasi banca de la care a luat initial imprumutul, relateaza publicatia Capital.

 

In ceea ce priveste conditiile de acordare a unui credit de refinantare ele sunt aceleasi, clientul trebuie sa aiba o anumita vechime in munca, varsta potrivita si bineinteles venitul acestuia este foarte important.

 

De exemplu, in cazul unui client al bancii RBS care a contractat un credit ipotecar in 2005, avand o dobanda de 6,95%, la o suma de 50.000 de euro, rata pe luna va ajunge la 421 euro. Daca persoana respectiva opteaza pentru refinantarea creditului prin virarea in fiecare luna a salariului, dobanda va fi 5%. In acest fel rata lunara va fi de 278 de euro, iar daca valoarea totala a creditului era de 102.248 de euro, dupa refinantare suma totala ar fi de 92.838 de euro.
 

Alte articole