Raiffeisen Bank continua programul Prima Casa, acordand credite avantajoase

Raiffeisen Bank intra in programul Prima Casa si in 2011, putand acorda credite in valoare totala de pana la 25 de milioane de Euro. In plus, clientii care isi incaseaza pensiile sau salariile intr-un cont curent deschis la banca au dobanzi mai mici.

Dobanda la un credit Prima Casa in lei este egala cu Robor la 3 luni (in prezent 6,18%) + marja bancii (2,5%). Marja este redusa la 2,25% in cazul in care clientul isi primeste venitul lunar intr-un cont curent Raiffeisen Bank.

 

Pentru creditele Prima Casa in euro, dobanda este egala cu Euribor la 3 luni (in prezent 1,01%) + 3,5% marja bancii. Marja bancii pentru clientii cu salariul sau pensia la Raiffeisen Bank scade la 3%.

„Suntem multumiti de modul in care a decurs programul Prima Casa in 2010 si ne dorim ca si anul acesta sa le dam oamenilor posibilitatea de a-si cumpara ieftin o casa. Tocmai de acest lucru am tinut cont atunci cand am gandit oferta noastra pentru Prima Casa – 2011. Astfel, vom pastra si pentru anul in curs strategia de a recompensa clientii nostri cei mai fideli – oferindu-le o dobanda mai mica daca isi incaseaza veniturile in contul curent deschis la noi” a spus Radu Topliceanu, director executiv Aria Clienti Retail, Raiffeisen Bank Romania.

 

Raiffeisen Bank a accelerat in 2010 acordarea de credite de achizitie locuinte prin Programul Prima Casa, avand in prezent un portofoliu de aprox. 90 mil EUR (din care aprox. 75mil EUR, credite acordate din plafonul aferent 2010 – Prima Casa 2).

In cadrul programului Prima Casa 3, Raiffeisen Bank a primit al treilea cel mai mare plafon de creditare, putand acorda imprumuturi in limita a 25 de milioane de Euro.

Creditul Prima Casa are ca scop achizitionarea unei locuinte finalizate si este destinat persoanelor care nu au detinut, incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita.

 

Valoare maxima Achizitie locuinta: pana la 66.500 euro, in functie de tipul imobilului finantat (cea mai mare suma garantata este destinata achizitionarii imobilelor cu Autorizatie de construire acordata incepand cu data de 22 feb. 2010); Perioada de creditare Minim: 36 luni; Maxim: 360 luni; Garantii Achizitie locuinta: ipoteca legala de rang I asupra locuintei finantate prin credit, in favoarea statului roman reprezentat de Ministerul Finantelor Publice; Asigurari; asigurarea extinsa pentru toate riscurile a imobilului ipotecat, beneficiar fiind statul roman, reprezentat de de Ministerul Finantelor Publice – obligatorie

Raiffeisen Bank Romania (www.raiffeisen.ro) este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca are o retea de 540 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, aproape 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii. 

Alte articole