Proiect prin care chiriasii ANL vor putea cumpara locuintele

Un parlamentar democrat propune un proiect legislativ prin care locuintele construite de Agetia Nationala a Locuintelor (ANL) sa poata fi cumparate de chiriasi, iar banii obţinuţi să fie folosiţi pentru construcţia unor noi locuinţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul de Alba Ştefan Bardan a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a depus în Parlament o iniţiativă legislativă care să stabilească o serie de reguli prin care locuinţele ANL să poată fi vândute chiriaşilor, iar banii obţinuţi să fie folosiţi pentru construcţia altor locuinţe destinate tinerilor. Bardan a spus că a propus această iniţiativă legislativă împreună cu un coleg de-al său de partid, Traian Constantin Igaş, iar proiectul se află acum pe masa deputaţilor din comisiile de specialitate.
    
Parlamentarul propune ca, pentru a evita speculaţiile imobiliare, noii proprietari să nu aibă dreptul să vândă cel puţin în următorii cinci ani locuinţele ANL.
           
"Cred că toţi tinerii îşi doresc să aibă siguranţa unui cămin al lor, să ştie că vor putea locui acolo fără ca nimeni să îi dea afară. Statutul de chiriaş la stat nu e tocmai o plăcere pentru nimeni. Nimeni nu mai trebuie să îmbătrânească cu chirie la stat, de aceea consider că tinerii trebuie sprijiniţi să îşi cumpere casele�, a mai spus deputatul Ştefan Bardan.  

Alte articole