Preturile apartamentelor noi au atins cea mai scazuta valoare din ultimii 3 ani

Preturile la apartamentele noi din Bucuresti, au atins nivelul minim din ultimii ani in luna februarie, potrivit portalului Rezidential.net.

Prin urmare, pretul mediu al unei garsoniere dintr-un bloc nou a fost in scadere cu 4% fata de luna februarie a anului precedent si cu 43% fata de cota maxima inregistrata in februarie 2008, ajungand la valoarea de 54.747 euro.

 

In ceea ce priveste apartamentele cu 2 camere si 3 camere, scaderile au fost de 10%, respectiv 9% fata de anul precedent, si de 41%, respectiv 43% fata de februarie 2008. Pretul mediu al unui apartament cu 2 camere intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti a fost de 79.901 euro, in timp ce pentru apartamentele de 3 camere, pretul mediu a ajuns la 120.600 euro.

 

Pentru apartamentele cu 4 camere, reducerile de preturi au fost mai mici, de 4% fata de anul trecut si doar 11% fata de 2008. Motivul este ca multi dezvoltatori au incercat sa vina cu idei de afaceri adaptate pietei, renuntand la apartamentele cu 4 camere si recompartimentand spatiile in garsoniere si apartamente cu 2 camere.

 

Reducerile constante de preturi la apartamente de vanzare Bucuresti au dus la cresterea interesului cumparatorilor, lucru care s-a observat atat in cresterea cu 54% a numarului de vizitatori in lunile ianuarie si februarie fata de lunile anului precedent, dar si in cresterea cu 80% a numarului de solicitari online trimise de vizitatorii site-ului (in luna februarie fata de luna precedenta).

Daca doriti sa vedeti toate proiectele rezidentiale din Bucuresti, le gasiti pe Harta Bucuresti a ansamblurilor rezidentiale. 

Alte articole