Piata de constructii sustenabile – in atentia specialistilor

Rampa Invest organizeaza "Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii" si "Conferinta Internationala despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra", evenimente ce vor avea loc la data de 15 mai 2012, la Hotel Radisson Blu, Sala Atlas, incepand cu ora 9:00.

In cadrul conferintelor vor fi abordate teme referitoare la perspectivele pietei de constructii si sectorului de tamplarie din Romania /UE in contextul necesitatii alinierii la standardele europene referitoare la eficienta energetica, respectiv dezvoltarea durabila. De asemenea, vor fi prezentate tendintele actuale si potentiale pe plan intern /international si principalele directii de actiune pana in anul 2020. Printre conferentiari se afla oficiali ai administratiilor centrale si locale, reprezentanti ai unor institute de cercetare specializate din Europa, precum si ai principalelor asociatii /patronate din constructii, instalatii si arhitectura. Participa peste 500 de invitati, reprezentand factori de decizie din partea autoritatilor si companiilor importante din domeniu. Manifestarile se deruleaza sub auspiciile parteneriatelor cu Institutul pentru Tehnica Ferestrelor IFT Rosenheim, din Germania, Interconnection Consulting Group – Austria (companie de cercetare si consultanta) si Buildings Performance Institute Europe (BPIE).

"La nivelul UE, aproape 40% din consumul de energie revine cladirilor, circa 80% din acesta (o treime din total) utilizandu-se pentru incalzirea spatiilor interioare. Implementarea proiectelor de renovare a cladirilor poate genera economii echivalente a 4 miliarde de barili de petrol pe an, iar fiecare miliard de euro investit in astfel de programe poate crea aproximativ 7.000 de locuri de munca. Avand in vedere faptul ca aproximativ 50% dintre cladirile existente in prezent in Europa si SUA vor fi functionale si in anul 2050, singurul mod in care mediul construit poate deveni eficient din punct de vedere energetic este renovarea. In ansamblu, fondurile pe care le-ar putea economisi Uniunea Europeana (CE) printr-o izolare eficienta a cladirilor insumeaza 270 miliarde euro pe an", a declarat Ovidiu Stefanescu, director de proiect.

Informatii suplimentare despre eveniment sunt disponibile la www.euroconferinte.ro

Alte articole