OTP Bank Romania intra in programul Prima Casa

OTP Bank Romania a semnat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) protocolul de participare in cea de-a patra etapa a programului guvernamental Prima Casa. OTP Bank Romania va putea acorda credite in valoare de 9.679.093 euro sau echivalent in lei.

 

Clientii pot accesa creditul in conditii foarte avantajoase: Cea mai mica rata de dobanda: 5,42% (EURIBOR la 3 luni + 4%), DAE 5,56% pentru creditele in euro (Pentru un credit in valoare de 40.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 5,56%, rata lunara 225,11 euro, costul total al creditului 41.110,52 euro, iar suma totala platita 81.110,52 euro); 8.00% (ROBOR la 3 luni + 2,5%), DAE 8.30% pentru creditele in lei (Pentru un credit in valoare de 150.000 de lei, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 8.30%, rata lunara 1.100,65 lei, costul total al creditului 246.234 lei, iar suma totala platita 396.234 lei); Garantie emisa de FNGCIMM, ce acopera 50% din valoarea imprumutului; Perioada maxima de rambursare de 30 de ani; Fara comisioane de acordare, administrare lunara a creditului si rambursare anticipata; Analiza gratuita a dosarului; Maxim 3 codebitori, pentru imbunatatirea capacitatii de rambursare.

 

Suma maxima de 57.000 de euro (sau echivalent in lei), pentru creditele acordate pentru locuinte finalizate sau 66.500 euro (sau echivalent in lei), pentru creditele acordate pentru locuinte noi, construite in baza autorizatiilor de constructie eliberate dupa data de 22 februarie 2010; Avans minim de 5%.

La data solicitarii creditului, beneficiarii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin programul Prima Casa, cu suprafata utila mai mica de 50 mp2.

 

„Pentru OTP Bank Romania, participarea in cea de-a patra etapa a programului Prima Casa reprezinta continuitatea unui spirit de business ce are in centrul sau satisfacerea nevoilor reale ale clientilor nostri. De la inceput, am considerat aceasta initiativa ca fiind una laudabila, ce vine in ajutorul segmentului tanar de populatie, segment pe care, la randul nostru, vom continua sa il sustinem”, László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

 

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice. 

Alte articole